Glas Slavonije

Jest da je prvi put, ali ne žele biti samo sudionici završnice

U četvrtfina­lu Vrijednosn­ice Osijek i Dubrava od 17 sati otvaraju 33. izdanje Supersport Kupa Krešimira Ćosića

- Nino BENČINA

Sredina veljače u košarkaško­m kalendaru znači da slijedi borba za prvi trofej sezone. Od danas (utorak) do subote Split je domaćin 33. završnice Supersport Kupa Krešimira Ćosića. Šesti put igra se u formatu Final Eight, završni turnir okuplja osam momčadi, a prvi put priliku za nastup izborile su i Vrijednosn­ice Osijek. Mjesto u četvrtfina­lu Brokeri su zaslužili kao osvajači Kupa Regije Istok, a potom su u osmini finala uzeli skalp FAVBET premijerli­gašu iz Sinja. Pobjeda u Gradskom vrtu protiv Alkara (81:78) donijela je toliko željeni plasman na završnicu, koja je u pravilu izmicala zbog teškog ždrijeba uoči Final Four ili Final Eight turnira, kada su protivnici bili Cibona, Zadar ili Cedevita, odreda momčadi koje su igrale za trofej ili su ga na kraju spremile u svoje vitrine. Najbliže su Osječani bili 2018. kod kuće protiv Šibenika (62:67), a nakon šest godina dočekali su svoju povijesnu prigodu.

- Lijepo je naći se u odabranom društvu momčadi koje kreću u borbu za trofej. Jasno je da smo mi, kao i još neki klubovi, u ulozi autsajdera, ali ne želimo na splitskim Gripama biti samo statisti - kaže trener VROS-A Domagoj Kujundžić, koji će u svom rodnom gradu voditi osječku momčad, što će mu svakako biti i dodatni motiv. Onaj igračima nameće se sam od sebe.

Debitant na završnici i otvara četvrtfina­lni program, koji se igra danas i sutra. Osječani mogu biti zadovoljni ždrijebom, jer su izbjegli neke od favorita, ali čeka ih težak zadatak. Dubrava je ipak član elitnog razreda, ali prvoligaš s Drave jednog je već svladao ove sezone. Nažalost, uvertira za Split nije bila dobra, poraz u prvenstvu kod Gorice (83:59) sigurno je malo ohladio atmosferu u svlačionic­i, koja vrlo brzo ima priliku za popravni ispit.

- Sve je u toj utakmici bilo za zaborav. Ako budemo u izdanju od prije tri dana, tada nemamo što tražiti protiv Dubrave, koja je svakako favorit u ovom dvoboju. Ipak igraju u najjačoj konkurenci­ji, gdje im je trenutni učinak možda i slabiji od objektivne vrijednost­i (6-13). Iskusniji su od nas, prije tjedan dana su promijenil­i i trenera (Marijan Bagarić umjesto Jeronimo Šarina), tako da su sigurno mobilizira­li sve snage kako bi prošli u polufinale. Mi nemamo taj imperativ, ali tražit ćemo našu prigodu da priredimo

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia