Glas Slavonije

“Turudić je spreman zaustaviti istrage o AP”

- H

Iz Ureda predsjedni­ka Republike poručeno je u utorak kako premijer Andrej Plenković iz dana u dan laže, osporava činjenice, krši zakone i optužuje druge braneći izbor Ivana Turudića, kojega je doveo u DORH "jer je spreman zaustaviti bilo kakvu mogućnost istrage koja se tiče AP".

“Turudić je osoba bez imalo morala, dokazani lažov, politički ovisnik o HDZ-U i miljenik kriminalno­g podzemlja. (...) Lagao je u Hrvatskom saboru. I sigurno još puno toga nemoralnog, sumnjivog i za državu štetnog je činio", stoji u priopćenju predsjedni­kova ureda. Dodaje se kako su Zakon o državnoodv­jetničkom vijeću, Zakon o DORH-U i Zakon o sigurnosni­m provjerama jasni, a samo ih Plenković čita po svom. Već u prvom koraku, u javnom pozivu DOV-A jasno piše da kandidat koji želi biti GDO a ne dolazi iz državnoodv­jetničkog sustava mora dati pisanu privolu za sigurnosnu provjeru. Zašto je Turudić morao dati pisanu privolu za sigurnosnu provjeru? Zato da bi se sigurnosna provjera provela na zakonit način. I sam DOV je to sada potvrdio, ističu iz predsjedni­kova ureda. Kažu i kako, nakon što je Plenković najprije danima tvrdio da je zatražio sigurnosnu provjeru, sada danima uvjerava kako nema zakonskih ovlasti tražiti je. "Nova sigurnosna provjera razotkrila bi kako se Turudić nikada nije prestao družiti s političkim i kriminalni­m podzemljem... poručuju iz Ureda predsjedni­ka.

“Izborom Turudića Plenković želi sakriti činjenice koje bi mogle dovesti i do njegovog kaznenog progona. U strahu od vlastitog progona leži očito razlog za ovako brzu, kvarnu, predizborn­u i besprizorn­u operaciju stranačke okupacije DORH-A", navode u priopćenju. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia