Glas Slavonije

Spriječeno krijumčare­nje 12.540 cigareta

-

Na graničnom prijelazu Bajakovo carinici su spriječili još jedan pokušaj krijumčare­nja cigareta. Ovaj put otkrili su skriveno 12.540 komada cigareta raznih marki. U subotu su izdani prekršajni nalozi dvojici stranaca, državljani­nu Srbije i državljani­nu Bugarske, i to zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o trošarinam­a. Pri ulasku u Hrvatsku, odnosno u carinsko područje Europske unije, neispunjen­jem obveze deklariran­ja robe carinskom tijelu, pokušali su nezakonito uvesti predmete oporezivan­ja trošarinam­a.

Riječ je o cigaretama marke Lucky Strike Amber - 3160 komada, cigarete Marlboro Gold - 2720 komada, cigarete Rodeo Blue - 400 komada, cigarete Marlboro Touch - 3400 komada, cigarete Marlboro Flavor Touch - 1060 komada, cigarete LD Super Slims - 1400 komada, cigarete Winston Red 100s 200 komada i cigarete Marlboro Gold Touch XL - 200 komada.

Cigarete su, nakon detaljnog pregleda, pronađene u prostoru motora vozila kojim su se dovezli na granični prijelaz, ali i u skrivenim prostorima ispod sjedala. Troškovi provedenog postupka protiv dvaju švercera, za njih, nisu bili skupi - samo 40 eura. No ono što je zasigurno “zaledilo” švercere je kazna za neplaćanje trošarine, a ona je astronomsk­ih 14.520 eura. Bio je to jako skupi šverc cigareta za dva strana državljani­na. Kao osiguranje plaćanja trošarine oduzeto je vozilo u kojem su švercane cigarete. Ako se kazna plati, ono će biti vraćeno, ako ne, u dogledno vrijeme ide u prodaju, a uprihodova­ni novac na dražbi uplaćuje se u državni proračun. S.lacić ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia