Glas Slavonije

Od pet koncerata A. Prijović “čista zarada” 25.000 €

Iako je Aleksandra Prijović velika zvijezda u svom glazbenom žanru, platit će najam prema cjeniku

- Dario Kuštro

Od pet koncerata iste izvođačice, Alaksandre Prijović, beogradske pjevačice podrijetlo­m iz Belog Manastira, koji se ovoga tjedna održavaju u velikoj dvorani Gradskog vrta, Športski objekti, tvrtka koja njome upravlja, ostvarit će "čistu zaradu" u iznosu od 25 tisuća eura.

No nije ovdje riječ o nekakavoj ekskluzivi ili prilici za dobrom zaradom zbog toga što je Aleksandra Prijović velika zvijezda u svom glazbenom žanru - cijena najma dvorane utvrđena je cjenikom Društva, te je jednaka za sve koji ju odluče unajmiti.

- Najam velike dvorane s tribinama u Nastavno-športskoj dvorani Gradski vrt po jednom koncertu iznosi 9954,21 eura s PDV-OM. U 2023. godini u dvoranama kojima upravljaju Športski objekti održano je 16 koncerata, od toga devet u velikoj dvorani Gradski vrt. Zarada Športskih objekata po jednom iznajmljiv­anju iznosi oko pet tisuća eura - istaknuo je Robert Seligman, direktor Športskih objekata. Ponukani uzastopnim nastupima pjevačice Aleksandre Prijović, koja je nakon zagrebačke Arene i osječku rasprodala u pet termina (13., 14., 15., 17. i 18. veljače), zanimalo nas je kakvi su odnosi i obveze onih koji dvoranu zakupe, odnosno Športskih objekata, koji dvorane iznajmljuj­u.

- Korisnik, odnosno najmoprima­c, ima obvezu plaćanja korištenja dvoranom, prijave skupa MUP-U, osigurati zaštitarsk­u i redarsku službu te osigurati dežurnu liječničku službu. Također, u obvezi je napraviti policu osiguranja posjetitel­ja od posljedica nesretnog slučaja i odgovornos­ti za stvari - to je instrument kojim se osiguravam­o u slučaju nastanka šteta na imovini u dvorani nakon koncerta. S druge strane, obveze su Športskih objekata

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia