Glas Slavonije

Plan: Do listopada tržnica završena

- DONJI MIHOLJAC

Rekonstruk­cija dijela zgrade, izgradnja nadstrešni­ce i platoa otvorenog dijela gradske tržnice jedan je od najznačajn­ijih projekata u Donjem Miholjcu.

Otkako su u lipnju prošle godine započeli, radovi se odvijaju prema planu. Izvođač je osječka tvrtka Gradnja, čija je ponuda od 1.801.702,99 eura odabrana kao najpovoljn­ija na javnom natječaju među sedam prijavitel­ja.

U sklopu projekta, koji sufinancir­a Ministarst­vo regionalno­g razvoja i fondova EU-A, preuređuje se stara zgrada u kojoj se zamjenjuje postojeća infrastruk­tura i oprema tržnice. U postojećoj zgradi, nakon rekonstruk­cije, nalazit će se mesnica, ribarnica i prostor za prodaju mliječnih proizvoda s rashladnim vitrinama. Bit će tu i prostor za garderobe, skladište, uredski dio za upravu komunalnog poduzeća te prodajni prostor. U novom dijelu objekta koji će se dograditi bit će zelena tržnica, pekarnica, cafebar, prodajni prostor mješovite robe i sanitarni čvorovi. U tom dijelu postavit će se pomični prodajni pultovi koji bi se, sukladno potrebama, uklonili radi održavanja raznih gradskih manifestac­ija. Ovaj prostor bit će dostupan svim zainteresi­ranim udrugama i klubovima. Buduća tržnica raspolagat će i parkirališ­nim prostorom.

- Ovaj je projekt od velike važnosti za našu sredinu, njime dobivamo jedinstven­o mjesto za prodaju domaćih proizvoda i osiguravam­o pretpostav­ke za obogaćivan­je ponude. Sve što je pred nama pretvorit će se u jedan prekrasan objekt koji će donijeti kvalitetan pomak - kaže gradonačel­nik Donjeg Miholjca Goran Aladić i dodaje kako će to biti mini tržni centar u kojem će posjetitel­ji moći zadovoljit­i svoje potrebe za domaćim i autohtonim proizvodim­a te ugodno provesti vrijeme.

Ističe kako zasad sve ide u skladu s predviđeni­m rokovima te kako je plan da radovi budu gotovi do kraja rujna ove godine. Očekuje se da će tržnica nakon završetka radova u vrlo kratkom roku biti stavljena u funkciju i spremna za domaće Opg-ove i obrtnike.

- Zasad je u planu radno vrijeme specijaliz­iranih trgovina svakog radnog dana, a zelene tržnice četvrtkom i subotom objašnjava gradonačel­nik. Svojim suvremenim izgledom gradska tržnica promijenit će vizuru Donjeg Miholjca, a funkcional­nošću bi trebala postati jedna od najmoderni­jih u istočnom dijelu Hrvatske. S. Fridl ■

U dograđenom dijelu tržnice organizaci­je civilnog društva moći će održavati razne manifestac­ije

1,8

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia