Glas Slavonije

Zatišje pred ljetno ludilo

Iako ga se stalno seljaka, izgledno je da Ramon Mierez ostaje na Opus Areni do kraja ove sezone

- Dalibor Keler

Zimski prijelazni rok za hrvatske klubove završit će sutra u ponoć, ali što se Osijeka tiče, on je već gotov. Na Opus Areni ne planiraju nikakve daljnje aktivnosti u pitanju dovođenja ili odlazaka igrača.

Histerija oko Ramona

Klub se ponašao u skladu s onim što je najavio za ovu zimu. Aktivnosti su bile umjerene i usmjerene prema stvaranju temelja za ljetni prijelazni rok, kada Osijek planira biti puno aktivniji, prije svega na planu ulaznih transfera. Ipak, ne može se reći kako je zima protekla sasvim mirno. Puno je bilo glasina ili posve netočnih informacij­a koje su plasirane kroz neke medije i portale. To se posebno odnosi na napadača i prvog strijelca lige Ramona Miereza. Povezivalo ga se s Dinamom, pa se pričalo o odlasku u inozemstvo, ali Ramon je još uvijek ovdje, a sudeći prema informacij­ama koje dolaze iz kluba, tako će i ostati do ljeta. - Za Miereza nismo dobili nijednu službenu ponudu ove zime, pa smo već pomalo i umorni od stalnih demantiran­ja njegova odlaska. Njemu ugovor vrijedi do ljeta 2026. godine i on će ostati s nama još određeno vrijeme - rekao je Vladimir Čohar, direktor NK Osijek.

Te priče oko Miereza povremeno su se znale pretvoriti u pravu histeriju na društvenim mrežama, ali zapravo sve to nije imalo nikakvu podlogu. Dinamo, koji je za Miereza bio živo zainteresi­ran ljetos, nije se oglasio ove zime, a eventualni transfer u inozemstvo mogao bi se dogoditi na ljeto. Naime, Osijek nema namjeru sebi dopustiti luksuz da svog najboljeg igrača izgubi bez odštete, pa je vrlo vjerojatno kako će ga pokušati transferir­ati na ljeto. Uostalom, Ramon je ovdje već gotovo četiri pune godine. Rijetko se koji stranac tako dugo zadržao u bijelo-plavoj svlačionic­i, a Mierez je sada stigao u godine (26) kada je spreman za nove izazove. Što se ulaznih transfera tiče, Osijek ih je napravio tri, došli su Roko

NK Osijek u ovom trenutku ima čak 11 igrača koji su na posudbama na raznim adresama. Ivan Cvijanović je u Šibeniku, Stefanosa Evangelou u mađarskom ZTE-U, Vinko Petković je član Rudeša, a vratar Tin Sajko je u redovima drugoligaš­a Jaruna. Tu su još Nikola Janjić, koji će proljeće odraditi u slovačkom drugoligaš­u Komarno, Ivan Baković je u Vukovaru ‘91, Tin Polić i Josip Vuica igraju za slovenskog drugoligaš­a Naftu iz Lendave, a u Cibaliji su Ivan Verhas i Andrej Svrzlić, dok je Dominik Solić redovima BSK-A iz Bijelog Brda. Možda će i neki od njih na ljeto pronaći svoje mjesto među prvotimcim­a Bijelo-plavih.

Jurišić te Enis Čokaj i Ladislav Almaši, koji su na posudbi do kraja sezone. Pojavila se priča i o povratku Marina Pilja, ali ona također nije uopće utemeljena jer NK Osijek nije pokazao zanimanje za takav posao, pa se tu vjerojatno radi o medijsko-menadžersk­om spinu. Koliko smo čuli, Pilj bi karijeru mogao nastaviti u Maleziji kod Tomislava Steinbrück­nera.

Čeka se Bukvića

Pravih izlaznih transfera nije bilo, ali su tri igrača napustila Opus Arenu jer su s njima sporazumno raskinuti ugovori. Riječ je o Miji Caktašu, Ameru Hirošu i Denisu Garmašu. Završetkom zimskog prijelazno­g roka neće zamrijeti aktivnosti vezane uz kadrovska pitanja. Sportski direktor Jose Boto već pravi križaljku za ljetni prijelazni rok, a postoje i neka otvorena pitanja vezana uz aktualne igrače poput Domagoja Bukvića, kojem je predočen prijedlog novog ugovora (sadašnji mu vrijedi do ljeta 2025.), ali konačnog rješenja još nema. U biti Boto još nije obavio razgovor s Bukvićem, a prema informacij­ama kojima raspolažem­o on ga je spreman prihvatiti, ali ako će u njemu biti fiksni iznos odštete koju će trebati platiti klub koji bi za njega pokazao zanimanje. Stoga je u toj poziciji status quo, ali je prilično izvjesno kako će se odrediti NK Osijek ako Bukvić ne potpiše novi ugovor. Na njega se u tom slučaju neće računati za sljedeću sezonu, već se tražiti novo rješenje na tržištu, a u takvim okolnostim­a Bukvića će se pokušati transferir­ati. Treba uzeti u obzir kako nekolicini prvotimaca istječu ugovori ovog ljeta (Bralić, Gržan, Brlek, Barešić, Branšteter, posudbe istječu Drambajevu, Almašiju, Čokaju, a Pušić ima opciju 1+1), a zasad se klub još nije odredio koga će od njih eventualno pokušati zadržati u svojim redovima.

No, kako bilo, posve je jasno kako se na ljeto priprema veliko pospremanj­e u igračkom kadru sa željom stvaranja momčadi koja će biti mnogo konkurentn­ija od trenutačne kada je u pitanju borba za visoke ciljeve. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia