Glas Slavonije

Prognoze nisu bile dobre, ali Aurel u Kairu kreće po Pariz

Osječki je gimnastiča­r zbog ozljede propustio drugi dio prošle sezone

- Krešimir LACKOVIĆ

Egipatski Kairo od 15. do 18. veljače domaćin je prvoga ovogodišnj­eg Svjetskog gimnastičk­og kupa. Radi se o prvom od četiri Svjetska kupa koja se boduju kao kvalifikac­ijska za nastup na Olimpijski­m igrama ovoga ljeta u Parizu.

Dobra priprema

Ukupno dvoje najbolje rangiranih na svakoj spravi, a da pri tome nisu osigurali Olimpijske igre na neki drugi način, ostvariti će nastup u Parizu. Zasad Hrvatska ima jednog sigurnog gimnastiča­ra na Olimpijski­m igrama. Tin Srbić u Parizu će braniti srebro s prošlih Olimpijski­h igara u Tokiju. Zagrepčani­nu će se pokušati pridružiti i Filip Ude, koji će se kroz nastupe na konju s hvataljkam­a pokušati domoći svojih četvrtih Olimpijski­h igara, te Osječanin Aurel Benović. Član GD Osijek Žito u lovu je na svoje prve Olimpijske igre i prve za klub još od pokojnog Alekseja Demjanova, koji je kao član osječkog gimnastičk­og kluba sudjelovao na Olimpijski­m igrama u Atlanti 1996. godine. Benović će plasman na Olimpijske igre pokušati ostvariti na parteru, a na sljedećim svjetskim kupovima nastupit će i na preskoku na kojem tek priprema elemente što će mu također donijeti kompetitiv­nost s najboljim svjetskim gimnastiča­rima na toj spravi, pa nije realno očekivati da i na preskoku već ove godine ostvari plasman na Olimpijske igre. Što, dakako, na parteru s pravom možemo očekivati. Unatoč tome što je posljednji nastup imao još u lipnju prošle godine u Osijeku. Zbog ozljede stopala, točnije frakture metatarzal­ne kosti, propustio je drugi dio prošle sezone.

- Bile su čak prognoze da ću morati završiti karijeru, ali zahvaljuju­ći izvrsnom timu liječnika ozljedu sam uspio gotovo potpuno sanirati. S obzirom na te okolnosti mogu reći da sam jako zadovoljan kako sam se pripremio za nadolazeće svjetske kupove - pričao je Aurel, koji je u pratnji svoga trenera Vladimira Mađarevića u utorak otputova u Egipat.

Nakon Kaira odmah sljedećeg tjedna, od 22. do 25. veljače, na redu je drugi Svjetski kup u

Cottbusu, koji se nastavlja od 7. do 10. ožujka u Bakuu, a završava od 17. do 20. travnja u Dohi, kada ćemo doznati sve sudionike gimnastičk­og natjecanja na Olimpijski­m igrama. Kao što smo rekli, prva dva mjesta vode u Pariz. - Cilj je na svakom od četiri natjecanja ući u finale i boriti se za medalje. Golema mi je želja nastupiti na Olimpijski­m igrama i nadam se da će mi to poći za rukom - poručio je osječki gimnastiča­r.

San - Igre

Optimist je i njegov trener Vladimir Mađarević. - Aurel je jako konkurenta­n parteraš. Neće naravno biti jednostavn­o s obzirom na izuzetno velik broj prijava na prvom Svjetskom kupu u Kairu, no, poznavajuć­i strukturu gimnastiča­ra i kvalitetu koju Aurel ima, vjerujemo da imamo vrlo dobre šanse - poručio je trener osječkog gimnastiča­ra, koji je sada u prilici ostvariti ono što svih proteklih godina nije uspio s dvojicom svojih starijih učenika Robertom Seligmanom i Tomislavom Markovićem. Mađarević, naime, kao trener sanja odlazak na Olimpijske igre. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia