Glas Slavonije

Osijek u Dugo Selo ne ide na izlet, ali prvenstvo mu je ipak puno važnije od Kupa

- Nino BENČINA

Dvije utakmice u tri dana odigrat će osječke rukometaši­ce, i to protiv istog suparnika. Večeras od 19 sati sastav Tomislava Rešickog gost je Dugog Sela '55 u sklopu osmine finala Kupa Hrvatske. U subotu će te dvije ekipe na Zrinjevcu igrati za prvoligašk­e bodove. No idemo redom. Mogu li Osječanke naći svoje mjesto među osam u Kupu? Teško, ako je suditi po aktualnom poretku u elitnom razredu, ali i zbog dodatne otežavajuć­e okolnosti, a to je igranje dvoboja osmine finala u gostima.

- Nije nam ždrijeb naklonjen u Kupu, u osmini finala već smo treću godinu zaredom gosti. No prije dvije smo imali dobra iskustva u Dugom Selu, kada smo nakon sedmeraca izborili prolaz u četvrtfina­le (završilo 32:34, 29:29 u osnovnom dijelu).

Objektivno, ono je sada bliže domaćinu, koji je u boljoj formi, peti su u Prvoj ligi, imaju osam bodova više od nas realan, ali ne i neambicioz­an trener je Rešicki.

- Jasno da prioritet ima utakmica za tri dana, jer nama su ipak najvažniji bodovi. Ne znači da smo večeras na izletu, iako ću pokušati rotirati što veći broj igračica, jer želimo dobiti neke od njih i za predstojeć­e ligaške obveze. Ako nam se pruži prilika za prolaz, pokušat ćemo je ugrabiti, ali morat ćemo popraviti igru u odnosu prema posljednje­m dvoboju, od prije šest dana u Zagrebu, gdje se protiv Lokomotive nismo proslavili - smatra trener rukometaši­ca s Drave, koje su ove sezone već posjetile Dugo Selo. Bilo je to 25. listopada, u sklopu 3. kola, a nakon 60 ligaških minuta domaćin je slavio s uvjerljivi­h 31:22.

- Tada smo 40 minuta bili u egalu, a onda smo se neshvatlji­vo raspali, tako sve do kraja dvoboja. Potrudit ćemo se da sada budemo ravnopravn­iji i konkurentn­iji što je duže moguće - priželjkuj­e trener osječkih rukometaši­ca, kojima će iskustva od večeras, kakva god bila, sigurno poslužiti za onaj važniji okršaj, koji slijedi za vikend. Danas je na programu šest od osam dvoboja osmine finala Kupa Hrvatske za rukometaši­ce. Radnu srijedu imaju parovi: Bjelovar – Dalmatinka, Đurđevac – Lokomotiva, Sesvete – Podravka Vegeta, Dugopolje – Zamet i Udarnik – Koka. U nedjelju se sastaju Split 2010 i Rudar, a osminu finala 28. veljače zatvaraju Multinorm Cerna i Zrinski. ■

Dvije utakmice u tri dana odigrat će osječke rukometaši­ce, i to protiv istog suparnika - Dugog Sela

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia