Glas Slavonije

Za četiri mjeseca 4 vanjska bazena

-

Zagrebačko­j tvrtki GIC GRADNJE, koja je bila izvođač radova izgradnje novog slavonskob­rodskog autobusnog kolodvora, bit će povjeren još jedan veliki projekt - dogradnja gradskog bazenskog kompleksa novim vanjskim dijelom, navodi Plusportal. Direktor tvrtke Boris Heljić u srijedu je s gradonačel­nikom Mirkom Dusparom u Slavonskom Brodu potpisao ugovor vrijedan 4,5 milijuna eura (cijena s PDV-OM), koji sadrži posebno ambiciozne rokove - četiri mjeseca, tj. početak sezone kupanja. - Ovaj posebni i svečni trenutak trebao se dogoditi prije deset-dvanaest godina. Nažalost, nije bilo političke volje. No, dočekali smo i to proširenje bazenskog kompleksa. Ova tvrtka već je kvalitetno odradila jedan zahtjevan projekt u Slavonskom Brodu i drago mi je što su uspjeli dobiti i ovaj posao. Vremenski će im biti napeto, ali uvjeren sam da će to dobro odraditi. Riječ je o izgradnji četiriju vanjskih bazena. Dobit ćemo prskalište, bazen za neplivače, bazen s atrakcijam­a (toboganima i sl.) te jacuzzi-bazen. Naš bazenski kompleks time će dobiti ono što mu je dosad nedostajal­o i zbog čega su Brođani ljeti odlazili drugdje. Zbog radova će postojeća ograda morati biti izmještena preko postojeće staze kako bismo dobili dodatni prostor za sunčalište. Parcela je takva kakva je, moramo je iskoristit­i najbolje što možemo - kazao je gradonačel­nik Mirko Duspara.

Zbog radova i širenja vanjskog dijela Gradskih bazena dio ceste koja vodi prema Poloju bit će zatvoren za vozila koja će se u tom smjeru kretati neznatnim obilaskom - između Gradskih bazena i Sportske dvorane Vijuš odnosno cestom koja prolazi između Dječjeg vrtića Palunko (SD Vijuš) i novoizgrađ­enog vrtićkog igrališta. Izvođač radova svjestan je izazova, ali i optimistič­an da će sve traženo odraditi unutar postavljen­ih rokova.

- U samom tehničko-izvedbenom smislu, to su zemljani i osnovni betonski radovi, međutim, rok je i za takve radove kratak zbog pripremnih radnji koje je potrebno odraditi. Riječ je o bušotinama koje će nam otkriti stanje tla. Osim toga, potrebno je još do kraja neke stvari nacrtati i definirati, pa je u tom kontekstu rok izazovan. No, vjerujem da ćemo uspjeti sve odraditi - dodao je direktor Heljić. D.S.R. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia