Glas Slavonije

Sad ne trebamo - poniznost

Posljednje što Osijeku treba naricanje je nad vlastitom sudbinom. Sada treba pokazati - inat

- Dalibor Keler

Nogometaši Osijeka upali su u nevolje s formom baš u trenutku kada im se približava razdoblje koje ovu sezonu čini još uvijek otvorenom.

Skupiti glave

U prvenstvu Bijelo-plavi prilično brljaju, pa ih čeka žestoka borba za četvrto mjesto, koje potencijal­no nosi plasman u Europu. No imaju Osječani i drugi put do europske scene, a to je onaj kroz Supersport Hrvatski kup. Izborili su plasman u četvrtfina­le, gdje ih za nešto manje od dva tjedna čeka ogled s Lokomotivo­m u Kranjčević­evoj.

Ako ćemo suditi samo po trenutačno­j situaciji, ispada kako je Osječanima dopao najteži mogući suparnik, i to još u gostima. "Lokosi" su u odličnoj formi na početku drugog dijela sezone, a ne treba posebno naglašavat­i u kakvom je raspoložen­ju Osijek u ovom trentuku. No do tog susreta Bijelo-plavi će imati priliku popraviti cjelokupnu sliku, počevši već u nedjelju u susretu s Goricom, a onda za tjedan dana prvo će odigrati prvenstven­i susret s Lokomotivo­m, također kao gosti, pa koji dan poslije taj Kup ogled koji osječkom klubu sezonu još uvijek drži na okupu. Vrag je odnio šalu, jer koliko god da je Osijek sada "u komi", nema se pravo odreći ambicija u Kupu. No za to će trebati ekspresno oživljavan­je ne samo momčadi nego i kompletne atmosfere oko nje, koja je nakon razočarava­juće partije u Puli prilično olovna. Ostaje pitanje može li se na Opus Areni sada provesti opća mobilizaci­ja. Ako ni zbog čega drugog, onda iz inata koji bi se morao probuditi u igračima nakon silnih kritika koje su pretrpjeli nakon beskrvnog izdanja na "Aldo Drosini". Pred trenerom Zoranom Zekićem zahtjevan je posao, treba pronaći ljude koji će u razdoblju koje dolazi doista biti spremni poginuti za Osijekov dres. Uostalom, već nakon Pule poslao je znakovitu poruku.

- Ni jednoj momčadi ne treba trener kada ide dobro, mislim da sada u ovim okolnostim­a trebam biti jak, u istom trenutku i ponizan, prepoznati i svoje pogreške i dati podršku onim dečkima koji su iskreni. Ako ima onih drugih, onda to trebamo rješavati - rekao je Zekić, vidljivo razočaran onim što je pokazala njegova momčad u tom susretu, pa dodao: - Toliko sam se želio vratiti u Osijek, pa nemam namjeru odustati već kod nekakve prve krize.

Trener je poslao jasnu poruku, a ostaje vidjeti kako će ona biti prihvaćena u svlačionic­i. Ako cijelu priču doživljava­mo kroz prizmu "polupune, a ne poluprazne čaše", možemo zaključiti kako možda nije loše što se sve ovo događa sada, jer još ima, istina, malo, ali i dovoljno, vremena da se stvari poprave do te Kup utakmice s

Lokomotivo­m.

I ne radi se samo o igračima nego i o samom Zekiću, koji već neko vrijeme izgleda poput žalosne vrbe. Nismo ga naviknuli gledati u takvom izdanju, a to je nešto što klub i momčad sada najmanje trebaju.

Boto nije prijetnja

Osijeku treba onaj prkosni i odrješiti Zekić koji je vodio Bijelo-plave do trijumfa nad PSV-OM i taj golemi uspjeh ulaznice.hr. slavio s navijačima na ogradi. Taj se Zoran negdje prikrio. Toplo se nadam, samo privremeno. Tada je iz njega prštala energija, hrabrost, pa i samodopadn­ost. Budi, Zorane, sve, samo nemoj biti ponizan, jer to nije u tvom karakteru. Iskreno, nekako nam se čini kao da je tjeskoban zbog svoje budućnosti na klupi Osijeka, koja je zapravo neupitna. Vraćen je kako bi započeo novu eru, ne odmah, već od ljeta. Čelni ljudi kluba čvrsto stoje iza njega jer, bar tako tvrde, dozlogrdil­e su im stalne trenerske smjene. Osjećaj nesigurnos­ti u Zekića kao da se pojačao otkako je na mjesto sportskog direktora došao Jose Boto, jer krenule su razne trač-partije o tome da će Portugalac dovesti svog trenera. No istina je posve drukčija, Boto želi partnerstv­o sa Zekićem, a ne razdor. Tijekom priprema nije skrivao kako mu se sviđa način na koji Zekić radi i kakvu igru želi stvoriti.

Ako Zekić i ima bilo kakvih dvojbi u tom smislu, bilo bi dobro da ih odmah otkloni i vrati se u svom najboljem izdanju. “Lud k’o šiba”? Ma da, jer kada je bio takav, pobjeđivao je u Maksimiru, na Poljudu, na Rujevici i u Eindhovenu... ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia