Glas Slavonije

Modre su mnogi već otpisali, BBB stigao i do Andaluzije

-

Situacija u klubu i momčadi nije najbolja i najstabiln­ija, a pred Dinamom je velik euroizazov. Modri večeras u Sevilli protiv Betisa od 21 sat igraju prvu utakmicu šesnaestin­e finala Konferenci­jske lige. Zagrepčani ove sezone, za razliku od niza prethodnih, nisu uvjerljivi u hrvatskom prvenstvu, nisu jesenas bili uvjerljivi ni u Europi, u klubu i oko kluba vode se svakojake igrice, navijači gube strpljenje i sve češće zazivaju odlazak trenera Sergeja Jakirovića, a Zdravko Mamić iz Hercegovin­e poručuje: Rekao sam vam, mala bara puna krokodila, kad ja odem, ode sve.

Nije Dinamu otišlo sve, zapravo na rezultatsk­om je planu itekako još "u igri". Iako ne briljira igrama i nije više tako uvjerljiv, prema mnogima je još uvijek prvi favorit za naslov prvaka Hrvatske, a Betis je prepreka koja se može preskočiti. Naravno, ako Modri budu u svom najboljem izdanju, mnogo boljem nego u subotu, kada su uzeli samo bod u utakmici s Lokomotivo­m (2:2). Betis je desetkovan ozljedama i nemogućnoš­ću igranja nekih igrača u Konferenci­jskoj ligi, ali ni Jakirović nema sve snage na broju.

Ne može računati na ozlijeđene Dinu Perića, Boška Šutala i Sadegha Moharramij­a, a pravo nastupa nemaju Arijan Ademi, Fran Brodić i Ronael Pierre-gabriel.

Dinamo na stadionu Benito Villamarin čeka vruća atmosfera, tribine primaju 60.275 gledatelja, a Betis daruje ulaznice svojim navijačima koji daruju krv. U sklopu kampanje doniranja krvi u Sevilli darovatelj­ima se poklanja kod s kojim će moći besplatno podići jednu ulaznicu, a imat će i pravo kupnje druge uz popust. Dinamovi navijači ne smiju na stadion zbog UEFA-INE zabrane nakon nereda u Ateni, ali nekolicinu to nije spriječilo da se domogne Španjolske. Prema izvorima iz Seville, na ulicama toga grada u srijedu se moglo vidjeti Bbb-ovaca. Nadamo se samo da će uživati u Andaluziji, a ne praviti, nedajbože, nekakve nerede.

Betis je prema kladionica­ma veliki favorit ne samo za pobjedu u večerašnje­m susretu nego i za prolaz u osminu finala, ali Dinamo ne treba otpisati. To je dobra momčad koja prolazi kroz krizu, ali ta kriza neće vječno trajati. Bruno Petković i suigrači mogu pružiti velike partije, pa i iznenaditi favorizira­ni Betis. I. Liović ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia