Glas Slavonije

Puno nam je draže kad se dvorana puni zbog sporta

Rukometaši NEXE-A uz dosta problema i zahvaljuju­ći svom sjajnom vrataru minimalno su svladali švedski Savehof - 29:28

- Krešimir LACKOVIĆ

Trener Savehofa Michael Apelgren vratare je nakon susreta nastavaka Europske rukometne lige između NEXE-A i švedske momčadi nazvao "ekstremno dobrima". Dominik Kuzmanović još je jednom blistao, a samo dvije godine stariji vratar Savehofa Simon Moller skinuo je čak pet sedmeraca te je definitivn­o zaslužan što je švedska momčad došla u prigodu čak iz Našica otići neporažena.

Pravi karakter

Unatoč porazu u Našicama u prvom susretu drugog kruga Europske lige od 29:28 (16:13), Apelgren, koji je inače bio pomoćni trener švedskog izbornika Glenna Solberga, ponosan je na svoju mladu momčad u kojoj tek rijetki prelaze 23 godine. U Našicama je predstavlj­en i 18-godišnji Oli Mittun. Još jedno čudo s Farskih otoka. Zabio je sedam. No dosta o Šveđanima. Lovorike su na kraju ipak zaslužili igrači NEXE-A. Njihov trener Branko Tamše također je pohvalio oba vratara, ali isto tako sve zasluge za prvu pobjedu u drugom krugu Europske lige pripisao je svojim igračima.

- Nemate pojma s kojim smo se sve problemima suočili.

Toliko ozljeda, neki igrači su se tek vratili u trening. Nekoliko igrača je odigralo pod temperatur­om, tako da treba odati počasti za sve urađeno. Jer ovakvu utakmicu, koja je bila prava rovovska bitka, mogu dobiti samo momčadi s velikim karakterom - pričao je trener NEXE-A.

Osim po sjajnim intervenci­jama Dominika Kuzmanović­a pojava temperatur­e u našičkoj svlačionic­i još je nešto što je podsjetilo na prošli mjesec završeno Europsko prvenstvo. Sjećate se, iste je muke imao i dojučerašn­ji izbornik Hrvatske Goran Perkovac. Dio igrača NEXE-A iz kreveta je ipak odradio utakmicu. Možda i tu možemo tražiti razlog pada nakon odličnog početka susreta, a isto tako i u drugom poluvremen­u, kada su otišli na pet razlike, a nisu uspjeli do kraja prelomiti susret, već su dopustili suparniku, lakim pogodcima, povratak. Za drugi razlog zbog čega je NEXE na kraju ostvario tek minimalnu pobjedu ne treba biti preveliki matematiča­r. Vratar

Savehofa obranio je čak pet sedmeraca. Tri i Fahrudinu Meliću, koji je pravi majstor u izvođenjim­a. Jednom je Dominik Kuzmanović rekao da zasluge što dobro brani sedmerce pripadaju upravo Meliću jer na treningu radi s najboljim izvođačem. Događaju se naravno i takvi dani da i Melić ne pogodi čak tri puta. I on je bio jedan od onih koji je odigrao susret pod temperatur­om. Fascinantn­o je u njegovu slučaju da nakon što je Moller već obranio tri sedmerca baci iz četvrtoga "frk" pokraj švedskog vratara. Lopta je odskakutal­a pokraj njegove noge u mrežu. Nakon toga promašio je još dva. Rijetko koji igrač bi se uopće hvatao lopte nakon što je promašio dva sedmerca. Melić je preuzeo odgovornos­t kod minimalnog vodstva NEXE-A. I promašio. Događa se.

Ovacije za Kuzmu

Zato Kuzmanović­eve obrane sada više nisu bljeskovi. Već gotovo tri sezone brani sjajno, a njegov nastup na Europskom prvenstvu samo je potvrda njegove kvalitete na velikoj sceni. Nakon utakmice bio je miran kao da je to bio samo još jedan "običan dan u uredu". Tek mu je malo bježao smiješak. I on je istaknuo iznimnu partiju vratara na suparnički­m vratarima, što samo pokazuje njegovu skromnost.

- Jedan razlike, na kraju zaslužena pobjeda. Njihov je vratar bio sjajan, a mi nismo uspjeli tri-četiri razlike pretvoriti u veću prednost i sigurnu pobjedu. Bilo je vrlo zahtjevno, ali izišli smo kao pobjednici. Nema više lakih utakmica, igramo svaka tri dana u domaćoj Ligi za prvaka, pa u Europskoj ligi i nigdje suparnicu nisu laki - rekao je mladi vratar, jedan od onih koji je postao razlog zbog čega vrijedi doći na utakmice NEXE-A. Zbog rukometa napunila se i dvorana u utorak navečer u Našicama. Nekoliko puta dizala se publika na noge i skandirala zbog Kuzmanović­evih intervenci­ja. Samo 50-ak kilometara istočnije sličan efekt izazivala je jedna "pevaljka" iz Belog Manastira. Ipak nam je draže kada se dvorane pune zbog sporta. Rukometaši NEXE-A ipak su razlog što se u Našicama gradi velika dvorana. Veća i od one osječke. Koja je također jednom izgrađena zbog rukometa. ■

 ?? ??
 ?? ?? Dominik Kuzmanović
Dominik Kuzmanović

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia