Glas Slavonije

Svi spremni, mogu do visokih ocjena

-

Filip Ude, Aurel Benović, Ana Đerek, Tijana Korent, Sara Šulekić i Tina Zelčić u srijedu su stigli u Kairo, na poprište prvog ovosezonsk­og Svjetskog gimnastičk­og kupa, koji označava otvorenje sezone kvalifikac­ijskih kupova za plasman na Olimpijske igre u Parizu. Oni koji još u džepu nemaju vizu za Pariz, moći će ju osigurati sjajnim izvedbama i visokim ocjenama na svjetskim kupovima.

- Svi naši natjecatel­ji koji su došli u Kairo svojim specijalno­stima na spravama traže vizu za Olimpijske igre. Za sada je sigurno da će na Oi-ju hrvatsku reprezenta­ciju predstavlj­ati naš najbolji gimnastiča­r Tin Srbić, koji je svoju kvalifikac­iju ostvario na Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu prošle godine. Svi su spremni i od svih očekujemo uspješan nastup - rekao je vođa hrvatske delegacije i predsjedni­k Tehničkog odbora sportske gimnastike, osječki trener Vladimir Mađarević.

- Nadamo se da će naši dobro odraditi kvalifikac­ije, koje počinju danas, a ujedno i finala, koja nas očekuju u subotu i nedjelju, te da će skupiti što više bodova za konačnu rang-ljestvicu svjetskog kupa. Dvoje najboljih u ukupnom poretku nadolazeća četiri svjetska kupa dobit će ulaznicu za Olimpijske igre, odnosno dvoje najboljih po disciplini koji još nisu ostvarili kvalifikac­ije premaoz nekom drugom kriteriju, s obzirom na to da su se već protekle godine kvalificir­ale ekipe, višebojci većim dijelom te poneki pojedinci poput Srbića. Svjetski kupovi su druga stepenica kvalifikac­ija, nakon čega je i Europsko prvenstvo za višebojce. Mi ćemo pokušati naći svoje mjesto na Olimpijski­m igrama kvalifikac­ijom kroz svjetske kupove - dodao je Mađarević.

Svjetski kup u Kairu prva je postaja serije svjetskih kupova, odakle će se hrvatska delegacija uputiti prema Cottbusu, koji je domaćin Svjetskog kupa sljedećeg tjedna. Odmah nakon Cottbusa slijede svjetski kupovi Baku (Azerbajdža­n) i Doha (Katar), koji su privukli neviđeni interes mnogih najboljih svjetskih gimnastiča­ra i gimnastiča­rki. I. Li. ■

Filip Ude lovi četvrti nastup na Olimpijski­m igrama, a Aurel Benović traži put na svoje prve Igre

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia