Glas Slavonije

Plesnim koracima protiv nasilja nad ženama - zajedno

Uz policiju i plesače Shinea zaplesali su u Portanovi i članovi brojnih udruga i učenici

- Dario Kuštro

Osijek se i ove godine pridružio globalnoj plesnoj kampanji “One Billion Rising – Milijarda ustaje”, koju je na Valentinov­o 2012. godine započeo UN i koja je usmjerena protiv nasilja nad ženama.

U nas je posebna jer, već tradiciona­lno, povezuje policijske službenike, članove plesnih i drugih udruga, organizaci­ja te učenike. Tako su se, na prvom katu Portanove, plesačima Plesnog studija Shine i policajcim­a PU osječko-baranjske u plesu pridružili predstavni­ci Društva Naša djeca grada Osijeka, Područnog ureda civilne zaštite Osijek, Gradskog društva Crvenog križa Osijek, Plesni studio D&D te učenici osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova s područja Osijeka. Plesalo se na prvom katu TC-A Portanova. - Građanska je dužnost prijaviti bilo koji oblik nasilja, a svojim postupanje­m dokazujemo da je Grad Osijek, ali i Osječko-baranjska županija, mjesto nulte tolerancij­e na nasilje, a ovakvim postupanje­m možemo unaprijedi­ti život u lokalnoj zajednici - glavna je poruka sudionika.

Podršku su dali i Dragan Vulin, zamjenik osječkog gradonačel­nika, i Miranda Glavaš-kul, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanj­e i mlade Osječko-baranjske županije.

- Želim istaknuti kako je Osijek siguran grad, kao i naša domovina u cijelosti. To je nešto što je iznimno vrijedno u današnje doba, te u suradnji s policijom, kroz Vijeća za prevenciju, čini puno toga istaknuo je Vulin. Kampanja se održava u više od 200 zemalja svijeta i 20-ak gradova u Hrvatskoj, te se razvila u najveću organizira­nu akciju usmjerenu na suzbijanje nasilja nad ženama. *■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia