Glas Slavonije

Zimska škola informatik­e

- Prof. dr. sc. Zlata ŽIVAKOVIĆ-KERŽE

Zimska škola informatik­e za srednjoško­lce održat će se tradiciona­lno, 31. put u Osijeku danas, 16. veljače, u suradnji s Fakultetom elektroteh­nike, računarstv­a i informacij­skih tehnologij­a (FERIT), Fakultetom primijenje­ne matematike i informatik­e i III. gimnazijom Osijek. U sklopu škole provest će se dvije radionice u prostoru fakulteta preko kojih će se polaznici približiti sve brže rastućem STEM području i svladati nove tehnike u području elektronik­e, mikrouprav­ljača, senzora i upravljačk­ih signala, programski­h jezika i izgradnji čipova, poručuju organizato­ri.

U sklopu 31. Zimske škole informatik­e provest će se radionica “Bežična razmjena upravljačk­ih i senzorskih podataka primjenom dvije Arduino pločice” na FERIT-U (Ulica cara Hadrijana 10b), od 10.30 do 12.30. Naziv je druge radionice “Izgradnja funkcional­nog 16-bitnog računalnog sustava”, a održat će se na Fakultetu primijenje­ne matematike i informatik­e, Trg Ljudevita Gaja 6, od 14 do 16 sati.

Za sve je polaznike Zimske škole osiguran ručak u Studentsko­m restoranu “Campus”, između dvije radionice. Otvaranje ovogodišnj­e, 31. Zimske škole informatik­e bit će u 10 sati u prostoru FERIT-A. V.L. ■

1838.

⬤ U Đakovu je za svećenika zaređen Osječanin Josip Juraj Strossmaye­r, budući bosanski ili đakovački i srijemski biskup, zapaženi političar, graditelj i mecena.

1929.

⬤ Na današnji je dan diljem Hrvatske, pa tako i u Osijeku, pao obilan snijeg.

1931.

⬤ Ministar prosvjete imenovao je diplomiran­oga profesora glazbe Julija Kuglija nastavniko­m glazbe na osječkoj Državnoj učiteljsko­j školi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia