Glas Slavonije

Jose Boto traži talente, a Zekić formulu kako pokrenuti momčad

Zekić traži način kako razbuditi momčad, a Boto u Istri gleda hrvatske talente

- Dalibor Keler

Može li susret protiv Gorice biti početak neke ljepše priče za nogometaše Osijeka. Nakon blijede partije u Puli entuzijaza­m oko Bijelo-plavih nekako je splasnuo, ali još je prerano za nekakve pesimistič­ne misli.

Istina, Osječani su na Aldu Drosini izgledali bezidejno i prazno. Bez agresivnos­ti, bez strasti i želje, a u današnjem nogometu bez tih stvari se teško pobjeđuje. Sada osječkoj momčadi ostaje dokazati kako je to bio tek "jedan od onih dana", točnije iznimka koja ne potvrđuje pravilo.

Važno je prvi zabiti

U goste im dolazi jedan od suparnika koji im je vječno stvarao probleme bez obzira na to gdje se igralo. Gorica je Bijelo-plavima nerijetko bila "kost koja bi zastala u grlu". Gotovo nestvarno zvuči podatak kako ju je Osijek u 22 dosadašnja susreta samo jednom pobijedio s više od jednog pogotka razlike. Dakle, žilav su protivnik Velikogori­čani, a nešto slično može se očekivati i u nedjelju na Opus Areni. Iako, bit će to sudar "ranjenika". Osijek će nakon te nesretne Pule tražiti pobjedu za popravak raspoložen­ja, a Gorica stiže u još gorem stanju jer je u posljednji­h sedam prvenstven­ih susreta (uključujuć­i i onaj zaostali protiv Rijeke, nap. a.) osvojila tek jedan jedini bod. Posljednju pobjedu Velikogori­čani su ostvarili još krajem studenoga protiv "fenjeraša" Rudeša. I opet sva ta statistika ne mora ništa značiti ako trener Osijeka Zoran Zekić ne uspije pronaći način kojim će pokrenuti svoju momčad.

- Razgovaral­i smo dosta i analiziral­i utakmicu u Puli. Čini mi se kako je reakcija igrača bila dobra, ali kao i uvijek trebat ćemo to pokazati u nedjelju na terenu, a u tome nismo uvijek bili na potrebnoj razini - kaže trener Bijelo-plavih.

Čarobna formula za oživljavan­je ne postoji, ali postoji jedna "kvaka" koju Bijelo-plavi trebaju znati kada su u pitanju okršaji protiv Gorice. Ako želi pobijediti, Osijek mora prvi postići pogodak. Naime, dosad su Osječani samo dvaput slaviti u tim međusobnim ogledima kada nisu poveli. Jednom u vrijeme Zekićeva prvog mandata kada su u Velikoj Gorici uspjeli preokrenut­i početno vodstvo domaćina, te jednom u Gradskom vrtu s Ivicom Kuleševiće­m na klupi, a strijelac za Goricu tada je bio današnji Osijekov krilni napadač Kristijan Lovrić. Ostalih sedam Osijekovih pobjeda ostvareno je nakon što su Bijelo-plavi zabili prvi pogodak na susretu. Dakle bit će to susret u kojem nekakvo čekanje ne bi bila baš dobra ideja.

Boto u Istri

I dok se Zekić bavi potragom za formulom koja će mu pokrenuti momčad, sportski direktor Jose Boto skoknuo je do Istre gdje su se okupile U-17 i U-19 reprezenta­cije Hrvatske. Portugalac je tamo otišao zbog dva razloga. Prvi je što je na tom okupljanju bilo sedam Osijekovih igrača, a sigurno Jose neće propustiti priliku "baciti oko" na ono što bi trebala biti budućnost hrvatskog nogometa kada su igrači u pitanju. U svakom slučaju bit će to koristan dvodnevni izlet za Osijekova sportskog direktora koji će se u grad na Dravi vratiti do susreta protiv Gorice.

Očito se Boto bacio na posao ne samo kada je u pitanju promišljan­je oko ljetnog prijelazno­g roka u kojem Osijek ima velike planove već i kada je u pitanju planiranje budućnosti osječkog kluba, a kako bi imao širu sliku, Boto svakako treba vidjeti ono najbolje što Hrvatska može ponuditi u tim uzrastima koji su se okupili u Istri. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia