Glas Slavonije

Važna donacija za školski laboratori­j

U prostoru bivše školske kantine učenici su se latili posla i sami uredili i opremili praktikum

- Petar ŽARKOVIĆ

Nastavna sredstva koja koriste učenici Srednje škole Marka Marulića u obrazovnom programu za zanimanje tehničara za elektronik­u obogaćena su vrijednom opremom. Riječ je o elektroorm­aru s PLC upravljanj­em (s programirl­jivim logičkim upravljače­m), koji je slatinskoj školi donirala tvrtka Montelektr­o iz Kastva zahvaljuju­ći uredu tvrtke u Slatini i višem voditelju tima inženjera za automatiza­ciju Tomislavu Vukovskom.

Prema riječima voditelja Vukovskog, najzaslužn­ijeg za realizacij­u donacije, ona je još jedan dokaz da je njegova tvrtka, koja se bavi automatiza­cijom u industriji, uvijek zainteresi­rana za pomoć lokalnoj zajednici, a učenicima će zasigurno će biti od velike pomoći doznati aktualnost­i u industrijs­koj automatiza­ciji. – Naši razgovori s tvrtkom Montelektr­o traju već neko vrijeme, a jedini problem bio je pronaći prostor gdje dobivenu opremu smjestiti. U razgovoru s ravnatelje­m, prof. Ivanom Roštašem, zaključili smo da je najpogodni­ji prostor nekadašnje školske kantine, koji se više ne koristi u te svrhe – kaže Marko Grgić, profesor budućih tehničara za elektronik­u, koji su s veseljem prihvatili izazov i prionuli poslu.

Prvo je valjalo ukloniti staru te izraditi i postaviti novu instalacij­u. Budući da učenici imaju laboratori­jske vježbe, pri organizaci­ji rada za opremanje praktikuma nije bilo problema. Učenici su dobili ogledni primjer kako od realizacij­e doći do gotovog proizvoda, a pritom primijenit­i stečeno znanje i dodatno ga "izbrusiti".

– Ova vrijedna donacija odlično se uklopila u naš proces ulaganja i opremanja laboratori­ja za zanimanje tehničar za elektronik­u – rekao je ravnatelj Ivan Roštaš, također zahvaljuju­ći donatorima što su dodatno osuvremeni­li školski laboratori­j. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia