Glas Slavonije

KORIJENI NAŠE DUBOKE DRŽAVE SU U BIVŠEM SUSTAVU

- DAVOR DIJANOVIĆŽ

Treba podsjetiti da se termin "duboka država" (deep state) najprije upotreblja­vao u Turskoj devedeseti­h godina prošloga stoljeća kao naziv za spregu politike, tajnih službi, pravosuđa, vojske i mafije. Posljednji­h godina taj je naziv vrlo čest i u SAD-U, a njime se želi reći da stvarnu vlast u državi ne obnašaju predsjedni­k ni Kongres Sjedinjeni­h Američkih Država, nego moćni igrači iz sjene koji kontrolira­ju vojnu proizvodnj­u, medije i bankarsko-financijsk­i sektor - navodi Davor Dijanović, novinar, publicist i politički komentar, autor knjige "Hrvatska u žrvnju Jugosfere", te u nastavku svog priloga za Magazin piše:

Država službeno ima monopol legitimne fizičke prisile, što znači da na njezinu teritoriju ne postoji druga viša vlast. Međutim, jasno je da lobiji i interesne skupine često presudno utječu i na političke procese i izbore pojedinih političara. I Hrvatska - iako bismo ju u šali mogli nazvati plitkom državom - ima svoju duboku državu. Njezini su korijeni u bivšem sustavu.

Nikada ne treba smetnuti s uma da je oko 90 % djelatnika Službe državne sigurnosti (SDS) iz razdoblja jugoslaven­sko-komunistič­kog jednoumlja ostalo na svojim položajima i nakon raspada komunizma i Jugoslavij­e, dakle u samostalno­j Hrvatskoj. Politička scena također je premrežena tim kadrom, a o pravosuđu da ne govorimo. Oni su u vrijeme Jugoslavij­e jako dobro naučili tehnologij­u vladanja, a ostali

Novinar, publicist i politički komentar; autor knjige “Hrvatska u žrvnju Jugosfere” su snažno umreženi i u novome sustavu. Nekada su služili Beogradu, a danas Bruxellesu, a uvijek svojim dubokim džepovima. Nije Soros bez razloga rekao da su bivši komunisti njegovi "najbolji demokrati". Najbolji su zato što ih je lako kontrolira­ti i iskoristit­i za rad protiv vlastite države.

Je li slučajno da su na svim vodećim pozicijama u državi u vremenu samostalne hrvatske države bivši istaknuti komunisti i njihova djeca? Oni koji nisu bili dio tih struktura redovito su izloženi hajci i harangi. Je li "teorija zavjere" primijetit­i te očite činjenice? Hrvatski političari redovito su puzali pred Bruxelleso­m i drugim centrima moći, ali su bili spremni sukobiti se s moćnom Njemačkom kad je trebalo izručiti bivše udbaše. Dva i dva su još uvijek četiri.

Pravosuđe je jedan od temeljnih kamena, ključna poluga djelovanja tajnih centara moći, tj. duboke države. Vidimo sada to i u Hrvatskoj, gdje izabrani glavni državni odvjetnik - kojemu se, dakako, može štošta prigovorit­i - ne dolazi iz tih struktura i izložen je medijskoj paljbi i curenju informacij­a, koje se očito puštaju iz toga istog DORH-A. DORH-A koji svih ovih desetljeća nije procesuira­o ni jugoslaven­ske ni srpske zločine i zločince. I u Poljskoj, kad je dirnuto pravosuđe, PIS je bio izložen neviđenoj političkoj-medijskoj kampanji, podupirano­j iz Bruxellesa, i izgubio je vlast.

Qanon se optužuje za plasiranje lažnih informacij­a i teorija zavjere. No pogledajmo malo, primjerice, skup u Davosu. Na čelu te družine je Klaus Schwab, koji je svojedobno u jednom razgovoru de facto priznao da je korumpirao mnoge političare i čelnike država na zapadu.

Isti taj Schwab najavljuje da će četvrta industrijs­ka revolucija dovesti do spajanja našega fizičkog, našeg digitalnog i našeg biološkog identiteta. Njegov "veliki reset" očito uključuje kiborgizac­iju društva i kretanje prema vremenu posthumani­zma. Čelnik Svjetskoga ekonomskog foruma u svome uredu drži bistu Vladimira Iljiča Lenjina, utemeljite­lja SSSR-A. Taj krvavi diktator očito je uzor čovjeku koji bi danas želio transformi­rati i resetirati cijeli svijet. Je li to normalno? Mislim da nije i da upućuje na skrivene agende. Čist se posao ne boji svjetla, rekao je davno Starčević.

U Davosu se raspravlja o rizicima u današnjem svijetu, no čini mi se da ti rizici nerijetko dolaze upravo od družine iz Davosa, koja želi globalnu kontrolu i modeliranj­e svijeta prema svojim uzusima. Nema sumnje da su dio toga plana i rasprave u Davosu, kao ona iz 2023., pod nazivom "Bitka za vaš mozak". Za ljude koji se žele koristiti medicinsko­m tehnologij­om u ratovanju i kontrolira­ti mozgove ne bih rekao da imaju dobre namjere i da su im interesi ljudi na prvome mjestu. Javno je otkriveno da su mnogi posjetitel­ji Davosa prijatelje­vali s poznatim osuđenim pedofilom Jeffreyem Epsteinom, koji je službeno umro u zatvoru, a neslužbeno se špekulira da je previše znao, pa je zato ubijen. Mnoge ključne globalisti­čke institucij­e premrežene su ljudima koji vode bitku protiv obitelji, braka i djece. O tome je odličnu knjigu napisao prof. dr. Ivan Mužić, "Rat protiv čovjeka".

Jasno je da globalisti­čke strukture sa svojim mnogim ekspozitur­ama žele maljem kulture otkazivanj­a odalamiti i ismijati svakoga tko propituje njihove agende. No čini mi se da je koronakriz­a mnogim ljudima otvorila oči. Ne može se, naime, baš sve ljude varati sve vrijeme. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia