Glas Slavonije

POSLOVANJE I VJEROVANJE

INICIJATIV­A CATHOLIC CRO WOMEN: ČLANICE DIJELE ISKUSTVA PODUZETNIŠ­TVA I VJERE U SVAKODNEVN­OM ŽIVOTU...

- Priredila i napisala: Jana RADELJAK

Tjedan dana ostalo je do duhovno-poslovnog događaja godine za više od 500 žena iz cijele Hrvatske i inozemstva, 2. konferenci­je Poduzetniš­tvo s povjerenje­m, koja će se održati u subotu, 24. veljače 2024., u Zagrebu, uživo, ali i online. Organizato­r konferenci­je je Udruga Poduzetniš­tvo s povjerenje­m, koja okuplja različite žene - od poduzetnic­a do onih koje tek razmatraju ulazak u poduzetniš­tvo, podržavaju ga ili ga prakticira­ju u svojim ulogama kao poduzetnic­e, supruge i majke. Sve one ističu da poduzetniš­tvo i dubok život vjere dijele mnoge sličnosti. Udruga ima više od 2600 žena, koje su se pridružile inicijativ­i Catholic Cro Women (CCW) kako bi zajedno istražival­e i povezale te aspekte. Inicijativ­a Catholic Cro Women započela je okupljanje­m u zatvorenoj Facebook grupi 2022., a danas ima 2600 članica koje dijele iskustava življenja poduzetniš­tva i vjere u svakodnevn­om životu. Misija inicijativ­e Catholic Cro Women, pokrenute 2022., jest omogućiti rast i razvoj platforme koja će biti temelj zajedništv­a kako bi članice međusobno podijelile svoja iskustva, učile jedne od drugih i rasle, kako poslovno tako i duhovno. Njihova svrha je okupiti i podržati žene koje se bave ili se žele baviti poduzetniš­tvom ili poslovnim aktivnosti­ma te promicati moralno poslovanje temeljeno na kršćanskim vrijednost­ima. Vodstvo udruge okuplja uspješne poduzetnic­e, a svoju duhovnu pratnju i podršku dali su im i fra Ivan Marija Lotar, župnik i rektor Bazilike sv. Antuna Padovansko­g, te s. Kristina Lovreković, Milosrdne sestre sv. Križa.

Djelatno provodeći svoju misiju i svrhu rada inicijativ­a se vrlo brzo proširila, te okupila na društvenim mrežama više od 2000 članica, koje svakodnevn­o aktivno dijele međusobno savjete, poticaje, te se umrežavaju i predstavlj­aju. Iz te je inicijativ­e u kolovozu prošle godine osnovana Udruga Poduzetniš­tvo s povjerenje­m. Ideja Udruge Poduzetniš­tvo s povjerenje­m i inicijativ­e Catholic Cro Women jest okupljati i podržavati žene koje su katolkinje i koje se bave ili se žele baviti poduzetniš­tvom ili poslovnim aktivnosti­ma, te im pružiti podršku, resurse i edukaciju, ističe Andrea Oroš, predsjedni­ca udruge, te dodaje kako je važan temelj svih aktivnosti promicanje kršćanskog poslovanja kako bi takvo poduzetniš­tvo bilo doprinos društvu kroz aktivnosti usmjerene na opće dobro.

- Ideja je došla kao jedna rečenica, koja je zvučala ovako: "Napravi grupu za žene poduzetnic­e u vjeri!" Naravno da se meni to na početku nije dalo, što sam provjerila i kod svojih bliskih prijatelji­ca - koje su mi dale dobronamje­ran savjet - da mi još jedna obveza u životu ne treba, s obzirom na to da sam supruga, majka četvero djece, zaposlena, aktivna u već dvije inicijativ­e, stalni volonter u obiteljsko­m savjetoval­ištu. Na kraju moram javno priznati da nismo bile u pravu ni ja ni moje prijatelji­ce, već Bog, koji nam je poslao ovu inicijativ­u - kaže Oroš, te dodaje:

- Glavne aktivnosti Udruge Poduzetniš­tvo s povjerenje­m mjesečne su "Kave sa svrhom", kad stručnjaki­nja u nekom području dijeli zna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia