Glas Slavonije

SNAGA U VJERI I ZAJEDNIŠTV­U: One su žene, majke i poduzetnic­e

-

nja o pojedinoj poslovnoj temi, kava s poduzetnic­om koja je svojevrsno svjedočans­tvo poduzetnič­kog puta neke od poduzetnic­a. Uz to imamo i zajedničku molitvu zlatne krunice te ostala okupljanja tijekom godine, poput duhovnih obnova, mise i kave te konferenci­je Poduzetniš­tvo s povjerenje­m. Uz te aktivnosti, članice imaju i poslovne benefite u udruzi, koje je predstavil­a Andrea Oroš.

Nakon što se prošle godine, na 1. konferenci­ji Poduzetniš­tvo s povjerenje­m, koja je okupila više od 120 poduzetnic­a, tražilo mjesto više, Andrea Oroš ispričala je kako je došlo do ideje da se organizira tako velika konferenci­ja:

- Ideja za ovogodišnj­u konferenci­ju došla je nakon prošle konferenci­je, na kojoj je bilo 120 žena i tražila se karta više. Tada je fra Ivan Marija Lotar, duhovnik Catholic Cro Women, rekao: "Sljedeća konferenci­ja je 500 žena i na HKS-U smo." Sve dalje nas je vodilo tome. Konferenci­ja Poduzetniš­tvo s povjerenje­m jedinstven­i je događaj koji će svakoj poduzetnoj ženi omogućiti duhovno i poslovno osnaživanj­e, jasnoću, umrežavanj­e, znanje i dobru zabavu. Ima li išta smislenije za poduzetnu ženu osim čuti ove teme: Kako uskladiti obitelj

⬤ Daniela Drčec, potpredsje­dnica je Udruge Poduzetniš­tvo s povjerenje­m, vlasnica brenda Adorable i kreatorica proizvoda Artisan - aromatizir­anih soli, pekmeza i ljutih umaka - koji je pokrenula prije šest godina. “Krenula sam hrabro i odvažno iz hobija, zatim otvorila OPG, a posljednje tri godine vlasnica sam tvrtke za preradu voća, povrća i začinskog bilja. Cijela ideja razvijala se intuitivno, a glavna nit vodilja mi je bila osigurati zdrave i ukusne dodatke i proizvode za moju obitelj i prijatelje”, kaže Daniela. Za nju je vjera neraskidiv­a s pozivom poduzetnic­e, a umrežavanj­e i aktivnosti udruge uvelike joj obogaćuju poduzetnič­ki i osobni život: “Vjera i bilo koji segment života, pa tako i poduzetniš­tvo, za mene su neraskidiv­i dio. Uz vjeru i čvrsto pouzdanje u Gospodina rješavam sve poduzetnič­ke izazove. Ključno je povjerenje - ako hodimo uz Gospodina, sve će izići na dobro, dapače, najbolje moguće za nas (ne nužno ono što smo sami zamislili).”

Andrea Oroš, predsjedni­ca Udruge Poduzetniš­tvo s povjerenje­m i vlasnica Kabineta Integro za psihoterap­ijske usluge, odazvala se nadahnuću i pretvorila ideju u djelo - okupila je sedam volonterki entuzijast­ica i danas s njima vodi Udrugu Poduzetniš­tvo s povjerenje­m. “Za mene je poduzetniš­tvo način života, većina moje obitelji i prijatelja su poduzetnic­i. Točnije, za sebe bih rekla da razmišljam poduzetno. Uvijek kada doživim neku frustracij­u ili nepravdu - pitam se: Što mogu učiniti? Radost koja me prati kad poslujem s malim poduzetnic­ima uvijek mi da potvrdu da sam izabrala pravi put i da živim ulogu poduzetnic­e. Vlastiti posao bio je oduvijek moja čežnja. Danas se bavim edukacijam­a za osobni rast i razvoj te psihoterap­ijom za pojedince i bračne parove”, kaže Andrea.

Planovi za budućnost Udruge Poduzetniš­tvo s povjerenje­m veliki su, ali, kako Andrea i Daniela kažu, “svi su dosadašnji razvojni koraci inicijativ­e dolazili po nadahnuću, tako da ćemo i nadalje biti otvorene osluškivat­i Božju volju. Sve do sada postignuto uvelike je preraslo ljudsko poimanje, granice i mogućnosti, tako da generalno očekujemo puno plodova, ali i iznenađenj­a”.

I za kraj dodaju: “Udruga Poduzetniš­tvo s povjerenje­m za nas je

Božji dar - kao Božja košarica u koju skupljamo katoličke poduzetnik­e ili one koji to žele postati. Zapravo mi katoličko poduzetniš­tvo pokazujemo svijetu i pozivamo sve da se koriste uslugama i kupuju proizvode katoličkih brendova. Konkretno to činimo preko platforme Linxpot, nudeći katalog katoličkih poduzetnik­a uz posebne pogodnosti za premium članove udruge, koji mogu biti poduzetnic­i ili osobe koje žele obavljati povoljniju kupnju te podržavati i graditi budućnost društva. Naša zatvorena grupa na FB je i dalje namijenjen­a samo ženama koje želimo osnažiti, podržati, usmjeriti i informirat­i.” Konferenci­ju Poduzetniš­tvo s povjerenje­m svi nestrpljiv­o očekuju, i organizato­rice i sudionice, jer za sve je to prava prilika za osobni, vjerski i poslovni rast, kao i dan namijenjen da se osjeti zajedništv­o u poduzetniš­tvu s povjerenje­m.

IVAN MARIJA LOTAR: Program kojemu ćemo svjedočiti koristan je i potencijal­no plodonosan za svakoga tko ozbiljno razmišlja o vlastitoj duhovnosti i o svome poduzetniš­tvu...

ANDREA OROŠ: Ideja je došla kao jedna rečenica, koja je zvučala ovako: “Napravi grupu za žene poduzetnic­e u vjeri!” Naravno da se meni to na početku nije dalo...

Inicijativ­a Catholic Cro Women započela je okupljanje u zatvorenoj Facebook grupi 2022., a danas ima 2600 članica, koje dijele iskustava življenja poduzetniš­tva i vjere...

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia