Glas Slavonije

“Ono” iz Pule više se niti smije niti treba ponoviti

- Morali bismo imati motiva u svakom smislu, ovo je trenutak kada svi moramo preuzeti svoj dio odgovornos­ti - kaže Zekić

-

Na osječkom stadionu susrest će se dva suparnika koja su u problemima. Osijek s identiteto­m i nalaženjem agresivnij­eg i odrješitij­eg stava, a Gorica s dugim prvenstven­im nizom bez pobjede, koji traje još od kraja studenoga prošle godine.

- Gorica ima svoje, a mi svoje muke. Gorica već dugo ne zna za pobjedu, nakon što je u prvom dijelu jeseni došla do nekih neočekivan­ih pobjeda, ali još nam puše za vratom jer mi nismo uspjeli uhvatiti dugotrajni­ji val pozitivnih rezultata s kojim bismo se odlijepili od pratnje. Trenutačno izgleda kako će borba za četvrto mjesto trajati do samog kraja sezone. Mi se još uvijek nekako tražimo, izgubili smo identitet, pa ga želimo što prije vratiti. U biti smo u specifično­m treforme nutku kao klub. U tijeku su promjene kada je igrački kadar u pitanju, svojevrsna kadrovska tranzicija, ali svjestan sam kako navijače taj proces ne zanima previše. Oni žele dobru igru i rezultat, a mi u klubu u ovom trenutku moramo razmišljat­i dugoročnij­e. No ambicije su tu i od njih ne smijemo odu15 sati: 17.10: 15 sati: 17.10: stati koliko god nam teško bilo. Tu smo gdje jesmo i iz toga se moramo izvući kako god znamo - kaže Zekić. Inače, Gorica je jedan od dva aktualna hrvatska prvoligaša koja Zekić na klupi Osijeka nije uspio svladati na domaćem terenu. Istina, uzorak utakmica nije velik jer je samo dvaput vodio Bijelo-plave protiv nedjeljnog suparnika, kada se još igralo u Gradskom vrtu. Gorica je jednom pobijedila, a jednom je bilo neriješeno. Baš nakon tog remija protiv Velikogori­čana okončan je prvi Zekićev mandat na klupi osječkog kluba, a zapaprio mu je današnji njegov igrač Kristijan Lovrić, koji je u tom susretu bio dvostruki strijelac. Eh, kada bi Lovrić uspio dosegnuti razinu iz tog vremena, vjerojatno bismo s manje tjeskobe očekivali nedjeljnu utakmicu.

Motiva mora biti

Teško je sa sigurnošću reći što ćemo od Osijeka dobiti u nedjelju. Forrest Gump bi rekao kako su Osječani kao bombonijer­a, "nikad ne znaš što će dobiti dok je ne otvoriš". Ako i jesu bombonijer­a, u ovom trenutku ono što se od njih može dobiti nije baš slatko. No pustimo prošlost, jer se od nje ne živi. Bitna je sadašanjos­t, koja Bijelo-plavima nudi mogućnost popravka slike. - Motiva bismo morali imati u svakom smislu, a uoči ovog susreta svi trebamo preuzeti odgovornos­t. Neću sad puno pričati o pripremi utakmice i onom što želim vidjeti od momčadi jer se to na utakmici ne ostvaruje. Zato ću pojednosta­viti priču. Želim da puno trčimo, više pucamo po suparnički­m vratima, jer bez toga ćemo teško zabijati pogotke - kaže Osijekov trener.

Što se momčadi tiče, još postoje neki upitnici jer Vedran Jugović nije na raspolagan­ju zbog žutih kartona, a ozljede su tijekom tjedna mučile Ramona Miereza, Darka Nejašmića i Roka Jurišića. Prva dvojica bi mogla biti spremna, a Jurišićevo stanje ipak je malo komplicira­nije.

- Vidjet ćemo, ali taj susret neće početi oni koji nisu spremni izgarati, jer drugog puta za povratak nemamo. Promjene u momčadi? Bit će ih, iako bih više volio da se konačno standardiz­iramo jer bi to značilo kako nas prati rezultat. Opet, uvijek postoji i viša sila koja te tjera na promjene. Primjerice, ako Jurišić ne bude mogao, utakmicu će početi Luka Zebec - poručuje Zekić.

Tom mladiću iz Čepina, ako dobije priliku, bio bi to prvi prvoligašk­i start jer dosad je skupio samo pet minuta na toj sceni. No ta bi se priča uklopila u put kojim Osijek želi ići u budućnosti. Inače, opet se povela i priča oko igre s dva napadača, sada kada je na Opus Arenu stigao slovački napadač mađarskog podrijetla Ladislav Almaši.

- Možemo mi igrati s dva ili tri i pet napadača, ali sve je to uzalud ako ne postoji jasna ideja načina kako igrati. Almaši je tek došao, a kako bismo ga najbolje iskoristil­i, moramo napraviti igru za njega. Osim toga, igrati s dvije špice povlači za sobom i neke taktičke stvari iza njih. Morali bismo imati krila koja igraju obranu te agresivnij­e i brže veznjake. Zato u ovom trenutku nije izvjesno da ćemo utakmice počinjati s dva napadača - kaže Zekić.

Možda će ih završavati, ali postoje dva razloga za takvu odluku. U dobroj varijanti Osijek bi već osigurao pobjedu, pa bi Zekić mogao to isprobati, a u lošijoj bi se pokazala potreba za lovom na rezultatsk­i zaostatak.

No u ovom trenutku sve su to sporedne stvari. Jedna jedina je važna, treba pobijediti Goricu u nedjeljno poslijepod­ne... ■

23. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia