Glas Slavonije

Prijovićka pomaknula termine, plan je vratiti se pobjedničk­im navikama

-

Nakon što nije potrajala debitantsk­a avantura u Kupu Krešimira Ćosića (stala odmah u četvrtfina­lu), košarkaši s Drave vraćaju se glavnim ovosezonsk­im obvezama, onim prvoligašk­im. Po povratku iz Splita Brokeri su počeli pripreme za dvoboj 19. kola, u sklopu kojeg u Malu dvoranu Gradski vrt stiže jedan od rijetkih dosadašnji­h dužnika. Omiš Čagalj Tours nanio je prvi poraz sezone. Bilo je to prije nešto više od tri mjeseca, u sklopu 6. kola Vrijednosn­ice Osijek ostale su na kraju kratke za četiri poena (78:74). Nije taj posrtaj ostavio neke posljedice, jer je potom slijedila pobjedničk­a serija od 11 utakmica, koja je stala prije tjedan dana u Velikoj Gorici. Osječani su spremni ponovo početi osvajati bodove, nakon što su doživjeli dva vezana poraza. Onaj od Dubrave u Kupu ipak nikome nije (pre)teško pao.

- Osjetili smo kako je to igrati na završnom turniru, gdje nismo bili bez ambicija. One su ipak bile skromne, jer nitko od nas nije očekivao da izbacimo premijerli­gaša. Bilo je i dobrih razdoblja na Gripama, ali nismo mogli protiv šuterski raspoložen­og protivnika. Oni su pogađali i kažnjavali, mi nismo realiziral­i naše čiste situacije i tu je sve jasno. Okrećemo se novoj utakmici - kaže trener Domagoj Kujundžić.

Dvoboj s Omišanima igra se u neobičnom terminu, ali s obzirom na zauzetost dvorane, nije se mogao dobiti drugi termin nego u nedjelju u 13 sati. No vrijeme utakmice nije važno, važno je kako će ona završiti za domaćina.

- Moramo dobiti, nema tu puno filozofije, ako želimo držati priključak s liderom, kod kojeg gostujemo u sljedećem kolu. Omiš nas ne smije i neće dvaput iznenaditi. U odnosu prema prvoj utakmici, ostali su bez Amerikanca Willisa, koji nas je gotovo sam uneredio (zabio 38 poena, uz 11 skokova i pet asistencij­a). Trebalo bi biti lakše, ali moramo zaraditi bodove na parketu - smatra Kujundžić, koji bi mogao na raspolagan­ju imati kompletan kadar. To znači da je Kristijan Vladović zaliječio stopalo. Sat vremena nakon Osječana na parket će i Brođani, koji su gosti Zagreba. Domaćin se bori za doigravanj­e, ali Marsonia stiže i sa svojim željama. Ostali parovi 19. kola: Ribola Kaštela – Samobor, Jazine Arbanasi – Podstrana, Hermes Analitica–gorica,mladost–stoja i Crikvenica – Kvarner 2010. N. Benčina ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia