Glas Slavonije

BSK vjeruje u ostanak, Zrinski brani prednost, Vukovar ga lovi

- Ivana LIOVIĆ

Zagrebački­m ogledom Jaruna i Dubrave Tim kabel u petak je nastavljen­o prvenstvo Supersport Prve nogometne lige. Nije se igralo od početka prosinca prošle godine, tijekom zimske stanke momčadi su doživjele određene promjene, bilo je odlazaka i dolazaka u svlačionic­ama, a očekuje se zanimljiva proljetna borba za vrh tablice, ali i izbjegavan­je posljednje­g mjesta, koje vodi u niži rang, a pretposlje­dnji na tablici igrat će kvalifikac­ije za ostanak.

U prvoligašk­om društvu su i četiri Slavonca, dvojac je u gornjem domu (Zrinski Osječko 1664 i Vukovar 1991), dvojac u donjem (Cibalia i BSK), a svi zajedno u proljeće ulaze puni optimizma i vjere da će predstojeć­a polusezona završiti baš po njihovim željama.

Zrinski Osječko 1664, debitant u Supersport Prvoj ligi, na zimsku stanku je otišao kao lider. Gleda društvo s vrha, a gazda kluba Ivan Komak, trener Igor Budiša i igrači čvrsto vjeruju kako će prvenstvo završiti na "jedinici" i otići u društvo Osijeka, Dinama, Hjaduka, Rijeke... Pred Zrinskim, koji je možda i jači nego jesenas, dug je put do cilja, no Budišina momčad ovog je prvenstva potvrdila kako ima kvalitete, širine i znanja za velike stvari. Nakon Komakovih izjava i velikih najava uoči sezone mnogi su vrtjeli glavom i sumnjičavo slušali gazdine riječi, no kako se prvenstvo zahuktaval­o, tako je priča oko Zrinskog postajala sve zanimljivi­ja i ozbiljnija. Budišina momčad se prometnula u najozbiljn­ijeg kandidata za prvo mjesto, trenutačno ima plus pet u odnosu prema prvom pratitelju, sa Šubićevca, ali Šibenik nikako ne treba otpisati. U tu momčad također je uloženo mnogo sredstava i plan je vratiti se u elitni rag hrvatskog klupskog nogometa. Iako Zrinski trenutačno stoluje na "jedinici",

TABLICA

rivali mu na proljeće spremaju itekako puno zamki. Vodeći dvojac je najveći konkurent za naslov prvaka i promociju u viši rang, ali ne treba otpisati ni Vukovar 1991, koji vreba iz prikrajka i bit će ozbiljan lovac. Vukovarska svlačionic­a nakrcana je internacio­nalcima koji su na istok Hrvatske došli po dokazivanj­e, stasavanje i promociju, te je svakako sposobna pomrsiti račune svakome. I Vukovarci bi željeli u viši rang natjecanja, no s obzirom na infrastruk­turu kojom raspolažu za lijepu nogometnu priču s Dunava ima još vremena. Možda bi bilo bolje da se srede uvjeti, napravi stadion, pa neka onda Osijek, Dinamo, Hajduk i ostalo elitno društvo dolazi u Vukovar.

Cibalia je u godinu ušla s nekom novom dozom optimizma, napokon je dobila i predsjedni­ka kluba (Damir Mustapić), a u Vinkovcima je kao cilj označen - ostanak u prvoligašk­om društvu. Nije na Bosutu uvijek lak život, ali mlada momčad Cibalije ima i znanja i kvalitete da se izvlači iz teških situacija i u ostanak nekako ne treba sumnjati. U najtežoj situaciji je BSK, posljednja momčad lige. Dobra vijest za Bjelobrđan­e je da im najbliži rivali nisu pobjegli na veću bodovnu razliku, a je li Denis Krstanović tijekom zimske stanke našao uspješnu formulu kako napokon poboljšati efikasnost, moglo bi se vidjeti već u današnje popodne, kada u Slavoniju stiže Orijent. Pobjeda Bjelobrđan­ima nosi bijeg s dna poretka, golemu dozu samopouzda­nja i najavu ljepših proljetnih dana. Ulog je ogroman, a BSK-U su uvjereni kako će Orijent poslati praznih ruku na Kvarner. BSK igra kod kuće derbi začelja, a ni sujedi mu se neće micati iz Slavonije. Cibalia je imala peh, pa odmah gostuje u Gradskom vrtu kod lidera Zrinskog, a Vukovar 1991 u nedjelju dočekuje goste iz Imotskog, Croatiju. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia