Glas Slavonije

Dvostruki program začiniti maksimalni­m ulovom

-

Prijašnjih sezona to nije bila rijetkost, ali u ovoj je prvi put pred nama osječki odbojkaški vikend koji nam donosi domaće nastupe obaju prvoligaša s Drave, koji će na parket u istom, ranoposlij­epodnevnom terminu, od 16 sati.

Subota je rezerviran­a za derbi 15. kola odbojkašic­a, između Osijeka i Marina Kaštela. Riječ je o sudaru trenutno trećeplasi­rane i četvrtopla­sirane ekipe u poretku, a postoji mogućnost da se pozicije zamijene. Da bi se to dogodilo, morala bi stati serija domaćina, koji već devet kola ne zna za poraz. Osječanke su u furioznoj seriji, uzimaju bodove kod kuće i u gostima, posljednji su osvojeni kod Don Bosca u Zagrebu. U dosadašnje­m tijeku sezone sastav Darija Fančovića gubio je od samo od četiri sastava, a jedan od njih je upravo subotnji gost. Prije njega računi su poravnati s Dinamom i Enna Vukovarom.

- Izgubili smo od Marine u prvom dijelu sezone. Ostali smo bez seta, iako smo u dva bili ravnopravn­i, izgubili smo na razliku, a u trećem smo propustili i loptu da produžimo utakmicu. Igramo dobro, pobjeđujem­o, ali nema opuštanja, čeka nas jako težak ispit - smatra Fančović, koji sjedi na klupi najugodnij­eg iznenađenj­a sezone. Ako se niz nastavi, treće mjesto bit će dodatno učvršćeno.

Prije tjedan dana Enna Vukovar je protiv pretposlje­dnjeg Splita slavila 3:2 i tako prekinula niz od četiri poraza. Slijedi novi obračun kod splitskih Brda, koja su na začelju poretka i novi poraz bi ih gurnuo još bliže izlaznim vratima iz elitnog društva. Ostali parovi: Kelteks – Nebo, Ribola Kaštela – Dinamo, Split – Don Bosco i Rijeka CO – Mladost.

Radnu nedjelju (16 sati) imaju odbojkaši Murse-osijek, koji su preko tjedna odradili posljednje dvije obveze u MEVZA ligi (0:3 protiv Maribora i 1:3 protiv domaće Ribola Kaštela), koju su zaključili s devet poraza i tek jednim osvojenim bodom. Dva se pak u sklopu 16. kola računaju protiv Siska, umor od puta ne bi smio biti alibi. Pobjeda se očekuje i od Marsonije, koja je gost Zadra (subota, 15.30), najslabije momčadi u Superligi, koja je u dosadašnji­h 15 susreta osvojila samo četiri seta. Još se igraju susreti: Medicinar Trnje – Rijeka, Rovinj – Cratis Varaždin, Ribola Kaštela – Split i Centrometa­l – Mladost. N. Benčina ■

Osječki vikend

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia