Glas Slavonije

Jedna je osoba poginula, a više ih je ozlijeđeno u nesrećama u Slavoniji

- Sandra LACIĆ

Jedna je osoba smrtno stradala, a više ih je ozlijeđeno u prometnim nesrećama koje su se dogodile u Slavoniji u petak i subotu. Najteža nesreća dogodila se u subotu oko 0.30 na kolniku zapadne vezne ceste u Slavonskom Brodu, u kojoj je jedna osoba poginula, a jedna je teško ozlijeđena. Skrivio ju je pijani vozač, koji je preživio, i koji se od zadobiveni­h ozljeda oporavlja u slavonskob­rodskoj bolnici. Nakon oporavka slijedi mu pravno suočavanje s posljedica ove nesreće. Kako je bio pijan, i u nesreći je poginuo drugi sudionik, nakon kaznene prijave slijedi istraga nadležnog državnog odvjetništ­va i suđenje, te postoji velika vjerojatno­st za izricanjem zatvorske kazne. A sve se to moglo izbjeći da nije pijan sjeo za upravljač automobila...

- Zajedničko­m suradnjom policijski­h službenika i Županijske državne odvjetnice, obavljen je očevid kojim je utvrđeno da 51-godišnjak prilikom upravljanj­a automobilo­m nije prilagodio brzinu kretanja, pa je ulaskom u zavoj prešao preko suprotnog prometnog traka na prostor za zaustavlja­nje i parkiranje vozila (s južne strane) gdje je bočnim dijelom automobila udario u bočni dio parkiranog kamiona bosanskohe­rcegovački­h registraci­ja, kojim je prethodno upravljao 32-godišnjak. Potom je u daljnjem kretanju prednjim dijelom automobila udario u automobil slovenskih registraci­ja kojim se iz suprotnog smjera kretao 48-godišnji državljani­n Bosne i Hercegovin­e. Automobil 48-godišnjaka od udara je odbačen te je udario u zaštitnu odbojnu ogradu. U prometnoj nesreći na mjestu događaja je smrtno stradao 48-godišnjak, a teško je ozlijeđen 51-godišnjak, kojemu je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu. Alkotestom je u organizmu 51-godišnjaka očitana koncentrac­ija alkohola od 0,91 promila, te su od njega u bolnici uzeti potrebni uzorci radi analize na prisutnost alkohola - doznajemo iz Policijske uprave brodsko-posavske. Županijsko državno odvjetništ­vo u Slavonskom Brodu naložilo je obdukciju mrtvog tijela smrtno stradalog sudionika prometne nesreće. Od nastanka prometne nesreće do 7.07 sati promet je na navedenoj dionici ceste bio zatvoren te se odvijao obilaznim smjerovima uz regulaciju policajaca. Protiv 51-godišnjaka policija podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništ­vu u Slavonskom Brodu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Istoga dana oko 21.30, u Ulici Stjepana Radića u mjestu Gradac, 18-godišnji mladi vozač, pod utjecajem alkohola od 0,05 promila i ne koristeći sigurnosni pojas, zbog neprilagođ­ene brzine izgubio je nadzor nad automobilo­m te sletio s ceste i udario u betonski stup javne rasvjete i ogradu obiteljske kuće.

Pet osoba ozlijeđeno je u dvije prometne nesreće koje su se dogodile u petak u Požeško-slavonskoj županiji. Između Pakraca i Omanovca, oko 20.10, 19-godišnjak je, zbog neprilagođ­ene brzine, automobilo­m sletio u kanal. U ovoj nesreći lakše su ozlijeđeni putnici iz automobila u dobi od 14 i 16 godina te 19-godišnji vozač, protiv kojeg slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. U Zrinskoj ulici u Požegi, u petak oko 18.35, 51-godišnjak je upravljao automobilo­m pod utjecajem alkohola od 1,35 promila. U jednom je trenutku, također zbog neprilagođ­ene brzine, prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio automobila kojim je upravljao 52-godišnjak, koji se zbog gustoće prometa nalazio zaustavlje­n ispred prijelaza ceste preko željezničk­e pruge.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 32-godišnja putnica iz vozila kojim je upravljao 52-godišnjak, kao i 51-godišnjak koji je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnje­nja. I protiv 51-godišnjaka policija podnosi odgovaraju­će prekršajne prijave. ■

Nesreću s poginulom osobom skrivio je pijani 51-godišnji vozač automobila

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia