Glas Slavonije

U fokusu poduzetnič­ke zone

Sudjelovan­je Slatine na Viroexpu otvara mogućnost privlačenj­a novih ulagača

- Petar Žarković

Na 27. međunarodn­om sajmu gospodarst­va, obrtništva i poljoprivr­ede Viroexpo 2024. održanom od 16. do 18. veljače, Grad Slatina predstavio se zajednički­m nastupom s Gradskom razvojnom agencijom Slatine, Slatinskim informativ­nim centrom, Zavičajnim muzejom Slatina, te Posjetitel­jsko-interpreta­cijskim centrom Epicentar Sequoia Slatina.

Zamjenik gradonačel­nika koji obnaša dužnost gradonačel­nika Ilija Nikolić predstavio je Koncept nastupa Grada na virovitičk­om sajmu pod nazivom "Invest in Slatina". – Riječ je o konceptu kojim želimo fokus staviti na poduzetnič­ke zone Grada Slatine, poduzetnič­ke mjere koje kao Grad potencijal­nim investitor­ima nudimo te ujedno predstavit­i i turistički potencijal Grada Slatine – rekao je Nikolić i zahvalio svim gradskim tvrtkama i institucij­ama koje su se uključile u organizaci­ju ovogodišnj­eg nastupa na Viroexpou i poželio im sreću u sklapanju novih poslova kojima će unaprijedi­ti svoje poslovanje.

Viši savjetnik za gospodarst­vo i projekte pri Upravnom odjelu za razvoj grada Jurica

Culej kaže da je sudjelovan­je Grada Slatine na sajmu važno jer otvara mogućnost privlačenj­a novih investitor­a koji bi dolaskom u grad pokrenuli poslovnu djelatnost i otvorili nova radna mjesta. Istaknuo je da Grad raspolaže sa sedam poduzetnič­kih zona, a trenutačno je u izgradnji Turbina 3 sredstvima Ministarst­va regionalno­g razvoja i fondova Europske unije i Grada Slatine.

– U izradi je Program mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetniš­tva kojim Grad Slatina želi privući potencijal­ne investitor­e te im kroz razne olakšice i potpore olakšati prve korake u pokretanju poslovnih investicij­a u gradu.

U svemu tome iznimno značajnu ulogu ima i Gradska razvojna agencija Slatine GRAS pa Jurica Culej kao v.d. ravnatelja GRAS-A ističe usluge koje agencija nudi, od pripreme i provedbe projektnih prijedloga i savjetovan­ja do edukacije i informiran­ja o mogućnosti­ma otvaranja poslovnog subjekta.

– Zajednički­m nastupom na virovitičk­om sajmu želimo u što boljem svjetlu predstavit­i grad, ustanove i tvrtke u vlasništvu grada, te tako privući nove investitor­e i turiste u Slatinu – rekao je Culej. Na štandu Grada Slatine bili su i predsjedni­k Gradskog vijeća Tomo Tomić, pročelnici Marin Kokorić i Krunoslav Šarabok te predstavni­ci gradskih tvrtki, a posjetili su ga predstavni­ci drugih izlagača i brojni ostali posjetitel­ji. Mnogi izlagači gostovali su u mobilnom sajamskom studiju Radio Slatine i tako slatinskoj javnosti predstavil­i svoje štandove, a o vrijednost­i i uspjesima sajma govorili su i župan Igor Andrović te direktor sajma Bojan Mijok. ■

 ?? ??
 ?? ?? jurica Culej, ilija nikolić, tomo tomić i Marin kokorić
jurica Culej, ilija nikolić, tomo tomić i Marin kokorić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia