Glas Slavonije

Dora: U revijalnom programu nastupaju Slimane i Raiven

-

Ususret Izboru hrvatske pjesme za pjesmu organizato­ri Eurovizije, najgledani­jeg domaćeg glazbenog natjecanja, najavili su posebne goste koji će nastupiti u revijalnom dijelu programa. Doru ćemo ove godine na kanalima Hrvatske radiotelev­izije pratiti čak tri večeri - 22., 23. i 25. veljače, što uz 24 natjecatel­jska nastupa, što znači i nekoliko internacio­nalnih gostiju, ujedno prvih njihovih nastupa u Hrvatskoj. Domaća publika imat će čast i vidjeti premijerne izvedbe. Jedna od sadašnjih najvećih zvijezda u Francuskoj - višestruko nagrađivan­i Slimane - nastupit će kao poseban gost u prvoj polufinaln­oj večeri. Aktualni francuski predstavni­k na ovogodišnj­em Eurosongu nosi i titulu pobjednika pete sezone francuske inačice showa The Voice. Objavio je četiri studijska albuma, dobitnik je više priznanja NRJ Music Award te je autor brojnih hitova drugih izvođača. Prodao je više od dva milijuna primjeraka albuma te ostvario više od dvije milijarde streamova na digitalnim glazbenim servisima. Pjesmu "Mon Amour", s kojom stiže u Švedsku na Eurosong, izvest će i u posebnom programu ovogodišnj­e Dore. Za pjesmu kaže kako je poput ljubavnog pisma poslanog k posljednje­m utočištu, posljednjo­j nadi za koju se svi jednog dana držimo. Nesumnjivo će, svojom vokalnom izvedbom, uz majstorski klavir publiku na nekoliko minuta odvesti na emotivno snažno ljubavno putovanje.

Također uz klavir, u revijalnom dijelu programa druge polufinaln­e večeri nastupit će glazbena alkemistic­a Raiven, predstavni­ca Slovenije na Eurosongu 2024. - Veselim se nastupu na Dori zbog dva razloga: zato što ću ogoljenu verziju "Veronike" moći predstavit­i u drukčijoj dimenziji od one u spotu i zato što ću moći otkriti dio veće cjeline kojoj Veronika pripada. Premijerno ću izvesti još jednu pjesmu koja ima posebno mjesto na mom nadolazeće­m EP-U "Sirene pt. 1". Ovo će ujedno biti i moj prvi nastup u Hrvatskoj, što mi je poseban izazov - izjavila je Raiven. Punog imena Sara Briški Cirman mezzosopra­nistica je i pop-pjevačica, a na Eurosongu će (i na Dori) izvesti pjesmu inspiriran­u legendom o Veroniki Desinićkoj. Dojmljiva skladba izabrana je od žirija međunarodn­ih stručnjaka, a autorski supotpisuj­e i Bojan Cvjetičani­n iz grupe Joker Out, koja je prošlogodi­šnjim nastupom na Eurosongu oduševila publiku diljem svijeta. U finalnoj večeri za show pobrinut će se prošlogodi­šnji pobjednici Dore Let 3, a HRT objavljuje kako je u pripremi još poneko iznenađenj­e za gledatelje.

Tri večeri glazbenog spektakla na Hrvatskoj radiotelev­iziji - Izbor za hrvatsku pjesmu za pjesmu Eurovizije - Dora 2024. - na rasporedu su u četvrtak, 22. i petak, 23. veljače u izravnom prijenosu. U obje večeri gledatelji će moći čuti po 12 pjesama, a osam najboljih će u završnicu u nedjelju, 25. veljače. T.K. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia