Glas Slavonije

Ramon otvorio “bravu”, Pušićev ljepotan i prvi Almašijev pogodak

Zekić je pogodio uvođenjem drugog napadača jer je Osijek tada postao opasniji

- Dalibor Keler (SB)

Nogometaši Osijeka iskupili su se za lošu predstavu u prošlom kolu u Puli uvjerljivo­m pobjedom protiv Gorice na Opus Areni.

Trebalo je malo više vremena kako bi Bijelo-plavi probili suparnički blok, ali kada je u 51. minuti to učinio najbolji Osijekov strijelac Ramon Mierez, sve se otvorilo. Osijek je zaigrao lepršavo i brzo, pa je ubrzo nakon vodstva s još dva pogotka riješio pitanje pobjednika. Trener Zoran Zekić u nastavku je zaigrao s dva napadača, Mierezom i Almašijem, što se pokazalo kao pun pogodak jer je Osijek bio mnogo konkretnij­i pred vratima gostiju nakon što je u prvom poluvremen­u bio dobar u polju, ali je pred vratima gostiju ipak ostao pomalo nedorečen. No u nastavku je bio mnogo konkretnij­i, pa je odjurio do pobjede na krilima vrlo raspoložen­ih Darka Nejašmića, Ramona Miereza i Petra Pušića, a susret će pamtiti i novi napadač Ladislav Almaši, koji je zabio svoj prvi pogodak u Osijekovu dresu, te mladi Andrej Mićić, koji je ostvario prvoligašk­i debi.

iskupljenj­e

TRI POGOTKA ZA TRI BODA

Vratnica spasila goste

Trener Osijeka Zoran Zekić na travnjak je ipak mogao poslati svoje nominalno najjače snage jer, iako je tijekom tjedna visio upitnik nad nastupima Miereza, Nejašmića i Jurišića, sva trojica bila su od početka u momčadi. Bijelo-plavi su imali dominaciju u posjedu tijekom prvog poluvremen­a, ali iz toga nisu kreirali previše pravih prijetnji za vratara gostiju Ivana Banića. Nije Osijek bio loš, ali je nedostajal­o možda samo malo više prometa u kaznenom prostoru gostiju. Prilika je bilo, no ni jedna od njih nije se mogla nazvati baš onom čistom za pogodak. Gosti su ispočetka bili vrlo rezerviran­i kao, da su željeli vidjeti kako će se postaviti Osijek. Pustili su mu posjed, a Osječani su kružili oko kaznenog prostora Gorice kao mačak oko vruće kaše. Prvo uzbuđenje ipak se dogodilo pred Malenicom u sedmoj minuti kada je Soldo ostao zaboravlje­n od osječke obrane "na penalu", no pucao je nebu pod oblake. Osijek je uzvratio tri minute kasnije kada je Pušić ubačajem pronašao Miereza na drugoj vratnici, a Argentinac s pet-šest metara glavom pucao visoko iznad vrata. U nekom drugom danu ta bi lopta vjerojatno završila iza Banićevih leđa jer bila je to dobra prilika. Uslijedilo je razdoblje u kojem je Osijek pokušavao dalekometn­om paljbom. Prvo Nejašmić, pa Bukvić, pa jedan neugodan ubačaj Pušića, kojeg je Maloča umalo skrenuo u vlastitu mrežu, ali rezultat se nije mijenjao. Najbliže pogotku Osijek je došao u 33. minuti nakon što je Gržan točnim centrašuto­m pronašao Miereza u kaznenom prostoru, on je trznuo glavom na desetak metara od vrata, a lopta je odsjela na lijevoj vratnici. Bilo je to najbolje što je Osijek napravio u prvih 45 minuta. No do poluvremen­a stigla je i Gorica do svog trenutka u kojem je mogla povesti. Istina, nisu ga gosti kreirali sami, već su dočekali pogrešku dotad vrlo sigurnog Duartea. Portugalac je poslao posve nepreciznu loptu prema

Braliću koja je završila u nogama Mitrovića, a on je ušao u kazneni prostor i malo iskosa zdesna uputio vrlo neugodan prizemni udarac na koji je odlično reagirao Malenica i iz samog donjeg desnog kuta loptu izbacio u korner. Osijek je dominirao, ali nedostajao je pogodak kako bi na poluvrijem­e mogao otići posve zadovoljan. Bio je to samo znak kako će Bijelo-plavi u nastavku susreta morati dodatno dodati gas ako žele doći do druge proljetne pobjede.

Ramonu 10., Almašiju prvi

Trener Bijelo-plavih Zoran Zekić odlučio je u nastavku susreta zaigrati s dva klasična napadača jer je u igru umjesto

Lovrića ušao Almaši. Zbog tog ili nekog drugog razloga Osijek je poveo u prvom napadu drugog poluvremen­a. U 50. minuti dosuđen je slobodan udarac koji je Čokaj poslao na drugu vratnicu, gdje ju je Bralić vratio u sredinu, a tamo je uslijedio pravi glavomet jer su Osječani pet puta igrali glavom prije negoli je Mierez na isti način zabio svoj deseti ovosezonsk­i pogodak kojim je Osijek došao do prednosti. Ipak, zaigrao je Osijek brže i življe u toj formaciji s dva napadača, pa su se akcije počele redati kao na tekućoj traci, a ubrzo su stigli i željeni plodovi u obliku pogodaka. U 63. minuti Nejašmić je bio uporan, uzeo loptu obrani Gorice, a onda lijepom povratnom loptom uposlio Pušića, koji je zabio prekrasan pogodak s ruba kaznenog prostora kojim je prednost Osijeka udvostruče­na. Nisu Bijelo-plavi ni nakon toga popustili u pritisku, pa se ubrzo Almaši našao u prilici zabiti svoj prvijenac u dresu Osijeka nakon što ga je uposlio Mierez, pucao je glavom u padu, no Banić je uspio to obraniti. No tri minute kasnije Slovak je ipak došao do prve egzekucije u HNL-U. Nakon kornera koji je izveo Pušić, lopta je uz malo sreće došla do Almašija, koji ovaj put ne griješi te iz blizine šalje loptu u mrežu. Gorica se u tim trenucima bila posve otvorila, pa su se počele sijevati kontre Osijeka. Do drugog pogotka na utakmici mogli su doći Mierez i Almaši, ali se Gorica nekako uspjela izvući u tim situacijam­a. Bile su to minute u kojima je Osijek napokon otpustio kočnice do kraja i baš je djelovao rastrčano i razigrano. Susret je u pitanju pobjednika bio riješen, pa je Zekić mogao dati priliku 17-godišnjem Andreju Mićiću. Do kraja susreta vrijedan spomena je dobar pokušaj Mitrovića iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora koji je Malenica morao odbiti, a ubrzo je sudac Fran Jović odsvirao kraj susreta u kojem je Osijek pronašao sebe, posebno u drugom poluvremen­u, kada je uspio probiti bunker gostiju i doći do nova tri boda. ■

1:0

Bio je to pravi glavomet u kaznenom prostoru koji je na kraju završio tako da je Nejašmić glavom dodao Mierezu, koji je glavom desetak metara loptu poslao u donji desni kut.

2:0

Nejašmić je požrtvovno uzeo loptu na 20-ak metara od vrata, a onda je odličnom povratnom loptom pronašao Pušića, koji je sa 17 metara naciljao gornji lijevi kut, gdje se lopta od grede odbila u mrežu.

3:0

Pušić je ubacio iz korenera, a lopta se od Miereza odbila do Almašija, koji ju je u padu poslao u mrežu 9 pogodaka 7 pogodaka

 ?? ?? Almaši je zabio svoj prvi pogodak u bijelo-plavom dresu
Almaši je zabio svoj prvi pogodak u bijelo-plavom dresu
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia