Glas Slavonije

Vanja Pelko u 95. pogodio za bod Vukovara

-

Nogometaši Vukovara 1991 s velikim željama i ambicijama ušli su u nastavak prvenstva Supersport Prve lige, a onda doživjeli kiks, i to na svom stadionu u Borovu naselju. Croatia iz Zmijavaca imala je sva tri boda u džepu do 95. minute, odnosno posljednji­h sekundi susreta, ali u Imotski je otišla samo s bodom. Bili su gosti razočarani prokockani­m, a razočaranj­e je vladalo i u redovima domaćina. Protiv momčadi iz donjeg dijela tablice domaći su očekivali sigurnu pobjedu kojom bi se držao priključak za vodećim dvojcem Zrinskim i Šibenikom, a na kraju su se morali spašavati poraza. Iznenađenj­e u Vukovaru navijestio je Marko Brkić svladavši u 19. minuti Mandića za 0:1. Uspješno su se gosti potom branili od svih vukovarski­h napada, ali nisu se obranili. U posljednji­m trenucima utakmice Aleksić je ubacio slijeva, Vanja Pelko je bio na pravom mjestu i pogodio za 1:1. Vukovarci su izbjegli poraz, ali ostao im je gorak okus u ustima. I. Li. ■

VUKOVAR 1991 CROATIA

1 (0) 1 (1)

- Stadion u Borovu naselju. Gledatelja: 600. Sudac: Toni Dadić (Zagreb). Strijelci: 0:1 M. Brkić (19), 1:1 Pelko (90+5). Žuti kartoni: Tadić, Mustedanag­ić (Vukovar 1991), Yousfi, Gadže, Klančir, M. Šabić, Jonjić, Šalinović (Croatia).

Mandić, Tabinas (od 68. Čabrajić), Tadić, Jukić, Rugašević (od 73. Aleksić), Baltić (od 46. Wehrmann), Radošević (od 73. Biljan), Roos-trujillo (od 46. Kolarić), Mustedanag­ić, Gonzalez, Pelko. Trener: Ivan Božić.

Gudelj, Blažević, Šimunić, Šalinović, Šuto, Klančir, M. Šabić (od 81. Jonjić), I. Brkić, Gadže, Yousfi (od 81. Prskalo), M. Brkić (od 93. Radić). Trener: Marijan Karoglan 7.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia