Glas Slavonije

David Čičak: U svakoj sljedećoj utakmici bit ćemo mi još i bolji

- Krešimir LACKOVIĆ

Iz redova Rukometnog kluba Osijek rečeno je kako protiv Metković-mehanike treba ponoviti Kup susret s Dubravom i pobjeda neće doći u pitanju. Rečeno - učinjeno. Još lakše i bezbolnije negoli je to bilo protiv Dubrave. Za osječku momčad prvo poluvrijem­e je bilo jedno od onih za koje se možemo pitati "može li bolje od ovoga". David Čičak koji je izvana postigao šest pogodaka te uz Roka Purića bio najbolji strijelac domaćih, uvjeren je da može još bolje.

- Mislim da će svaka sljedeća utakmica biti još bolja. Sve već sada super izgleda, ušli smo u Ligu za ostanak bolje od očekivanog­a - poručio je Čičak.

Svaki segment igre bio je za razinu više od onoga protiv Dubrave. Vratar Dino Hećimović već do odmora imao je deset obrana, među kojima i dva skinuta sedmerca. Kako se igrala obrana dovoljno govori podatak da su u prvom poluvremen­u primili samo deset pogodaka. Jedino što se možda može zamjeriti je slabija realizacij­a sedmeraca. Čak tri Osječani nisu iskoristil­i.

- Dino ih je ubio u pojam. S golmanovim obranama sve je lakše. Sve je super izgledalo, sretniji smo iz utakmice u utakmicu, drago mi je da sam dio ove ekipe - poručio je Osijekov desni vanjski.

I, doista, osječka momčad djeluje kao da dišu jedan za drugoga. Uvijek će istaknuti doprinos drugih, zahvaljiva­ti trenerima. Scena koja najbolje dočarava odnose unutar Osijeka dogodila se na kraju susreta. Na vrata je umjesto Hećimovića, koji je na kraju s 12 obrana dao golemi doprinos pobjedi nad Metkovićem, stao Lovro Frajhaut, vratar pristigao iz Slatine. Već kada je pobjednik bio davno riješen, jer je na semaforu ostalo igrati tek nekoliko sekundi, obranio je sedmerac Ragužu, a potom i šut nakon odbijanca. Svi igrači s klupe poletjeli su njemu kao da je u najmanju ruku ta obrana donijela pobjedu. Obično novim igračima treba neko vrijeme za prilagodbu i "klik" sa suigračima. I bez obzira na to što Osijeku ipak još uvijek visi imperativ borbe za opstanak, premda su pobjedom nad Metkovićem privremeno došli u mirniju zonu, Frano Veraja ipak hrabro gura u vatru i mlade igrače. Mladog Marka Maganića prvo je stavljao u obranu, a onda u završnici susreta, kada Metković više nije mogao ugroziti pobjedu Osijeka, postavio je 17-godišnjeg igrača u napad. S tri soloakcije mladić je "zahvalio" treneru s tri pogotka. Nije Maganić jedini od tih "mladih lavova" koje Veraja pomalo gura u vatru. Bruno Vuković na sreddan njem vanjskom te Noa Kovačević na desnom krilu koji je ovaj put zaigrao samo u završnici susreta, tek su nedavno postali punoljetni. Ni ostali nisu puno stariji, a koji čekaju svoju priliku Kekez, Lukac, Liščić... Veliku pomoć imaju od Tomislava Babića i Domagoja Nedića. Odličan je potez bio njihov povratak u matični klub što se pronašao zajednički jezik. Upravo to iskustvo je ono što je nedostajal­o Veraji u prvom dijelu sezone pa da rezultati budu još bolji i da put borbe za opstanak bude što bezbolniji. Ne tako davno govorili smo kako su sljedeća dva tjedna ključna. Upravo u toj fazi se nalaze i Osječani. Gostuju kod Ribola Kaštela, momčadi koju su mnogi već otpisali i već ih sada nazivaju budući bivši premijerli­gaš. Neka gruba računica kaže sve domaće pobjede i pobjeda u Kaštelima trebale bi biti dovoljne Osječanima za miran ostanak u ligi. ■

OSIJEK 33 (19) METKOVIĆ M. 27 (10)

- Dvorana Zrinjevac. Gledatelja 200. Suci: Igor Emanović i Zoran Mikić Štivica.

Hećimović 10+2, Frajhaut 2+1, Babić, Purić 6, Zrno, Čičak 6-1, Ninaj 2, Kekez, Nedić 3, Vuković, Maganić 3, Vašarević 5-3, Lukac 2, Kovačević i Liščić 1.

Romić 1+0, Kozina 1 7+3, Cvitanović, Krešić 1, Čutura 2, Papić 2, Mustapić, Butigan, Eraković 3, Halilović 5, Raguž 2, Grizelj, Koncul, Bašić 6, Bezer 5 i Goluža.

Osijek 7-4, Metković Mehanika 3-0; Osijek 6 minuta Babić 2, Purić 2, Lukac 2; Metković Mehanika 6 minuta Cvitanović 2+2, Bašić 2.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia