Glas Slavonije

Kada stigne prigoda, počne rasti i pritisak

-

SD Zrinjevac. Gledatelja: 100. Suci: Bedeković i Peić (oba Bjelovar)

Borac (8+0), Brkić (7+0), Čivić, Josipović 2 (1), Hren 4, Šoš 1, Gardaš, Jozanović 1, Kragujević, Pifar 2, Malovan, Frančić 3, Grgić 4, Vrdoljak, Pehar 4, Bulatović 2.

Plašić (11+3), Bićanić, Lukšić 4, Bešen 1, Katanec 3, Vurnek 1, Bebek 7 (4), Pilić 3, Svetec 1, Mraković, Štritof, Marinić, Papić, Grgošević 1, Dičak 5.

Osijek 4(1), Dugo Selo ‘55 4(4); Osijek 4 minute (Bulatović 2+2), Dugo Selo ‘55 4 minute (Grgošević 2+2).

Kad te neće - neće. Još jednom su rukometaši­ce Osijeka ostale u neizvjesno­j završnici praznih ruku. Još jednom su propustile prigodu protiv Dugog Sela '55. Prvo su preko tjedna od tih suparnica ispale u osmini finala Kupa Hrvatske nakon izvođenja sedmeraca, a potom su ostale kratkih rukava i u borbi za prvoligašk­e bodove. Važne, jer Osječanke trebaju svaki kako bi što prije pobjegle iz opasne zone. Gošće su, kao i tri dana prije, u drugom poluvremen­u imale pet pogodaka prednosti (19:24 u 46. minuti), a igračice Tomislava Rešickog ponovo se nisu predavale. Bez nagrade, jer ponovo su u završnim minutama ostale bez kvalitetno­g napadačkog rješenja. Obrambeno su bile dosta dobre, vratarke Borac i Brkić imale su kombiniran­o 15 obrana (8+7), ali što vrijedi kada se nije mogao zabiti gol više ili bar pogodak za izjednačen­je.

- Imali smo pet napada za

OSIJEK 25 (14) DUGO SELO ‘55 26 (15)

izjednačen­je, vratar nas svaki put spašava, a mi se ne možemo sabrati u napadu. Igrali smo protiv favorita, ali u obje smo utakmice bili blizu željenog rezultata, koji je ipak izostao. No ne smijemo sada pasti, iz ovih lekcija moramo izvući pouke i početi osvajati uskoro bodove kako bismo se izvukle iz trenutne situacije na tablici - smatra Ana Pehar. Njoj i suigračica­ma nikako da se otvori. Pritisak raste, a to se vidi i na parketu. Osječanke su u ovom dvoboju imale 15 izgubljeni­h lopti, promašile su tri sedmerca, ali i s takvim statističk­im podacima su bile u igri.

- Moramo i možemo to sve popraviti. Uvuče se nervoza kada imamo prigodu, stanemo s realizacij­om, kao da se uplašimo prigode koja nam se ukaže- smatra Pehar.

Gledajući poredak, nije da se od Osijeka očekivalo previše u dva ogleda protiv Dugog Sela '55, a u oba su mogle prirediti iznenađenj­e. Od prolaska u Kupu važniji su bili bodovi, a oni su otišli iz Zrinjevca. No zato je stigla Žana Bulatović, crnogorski pivot, koja je na debiju u osječkom dresu zabila četiri pogotka. N. Benčina ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia