Glas Slavonije

Uz čvarke i slaninu stvoreno lijepo navijačko prijateljs­tvo

Turopoljci su po mentalitet­u slični Slavoncima, odlični su dečki, uvijek nam dragi gosti

- Ivana Liović

Kad u Osijek dolazi Dinamo, Hajduk ili Rijeka, grad je uglavnom pod policijsko­m opsadom. Navijačke gluposti dižu policajce na noge, od prometnih do specijalac­a, vrag nikad ne spava i gluposti treba spriječiti i sasjeći u korijenu. No navijačka priča i gostovanje nekog hrvatskog kluba u gradu na Dravi mogu proteći i u drukčijem tonu.

Recimo kad dolazi Slaven Belupo i njihove Podravske štuke ili pak Gorica i njihova navijačka skupina Good Boysi. Podravske štuke svoj klub prate kad nemaju obveza u školi i kad ih roditelji puste, a navijačima Gorice tradicija je da prvo nakon dolaska u Slavoniju idu na zajedničko druženje s navijačima Osijeka. Ne onim najžešćima iz redova Kohorte, ali druže se s navijačima Bijelo-plavih. Svi zajedno počaste se slavonskim delicijama, a tek onda kreće se na stadion. Tako je bilo i u nedjelju, mjesto sastanka uvijek su Samatovci, za Turopoljce je u CB Zanzibar priređen čobanac, narezana slanina i kobasica, a nakon što se dobro pojelo, malo popilo i podružilo, slijedio je odlazak na Opus Arenu.

- Ova priča traje od 2018. godine, otkako je Gorica ušla u Prvu ligu. U prosincu te 2018. nas četvorica odlučili smo ići gledati Osijek u Goricu. Kako je bilo vrijeme kolinja, ponijeli smo čvarke, kobasice i ostale delicije i došli u jedan gorički kafić u blizini stadiona. Tamo smo napravili slavonski dan, dočekali su nas domaći dečki Laba, Čučo, Mela i Kaljo, dobro smo se zabavili i tako su počela ta naša druženja. Svake godine su sve masovnija, pa tako sad u Osijek dolazi pun autobus navijača Gorice, plus oni što dođu osobnim automobili­ma - kaže Hrvoje Jurić, navijač Osijeka, koji napominje kako nije član Kohorte, ne ide na sva gostovanja, ali je kod kuće obvezno na stadionu, nekada na istoku Gradskog vrta, sada na Opus Areni.

Uz Juru (u navijačkim krugovima više vole koristiti nadimke) te 2018. u Goricu su išli i Šarac, Mićo i Deda. I njih četvorica su s navijačima Gorice započeli jednu lijepu hrvatsku navijačku priču u kojoj nema sukoba, tuče, vrijeđanja..., samo dobrih šala, ponekog podbadanja, navijanja za svoj klub i dobrog druženja, minimalno četiri puta godišnje koliko se u prvenstvu sastaju ta dva kluba. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia