Glas Slavonije

Zakup mjesta za prodaju sladoleda i kokica

-

Prošlotjed­ni niz sunčanih i toplih dana nagovijest­io je približava­nje mnogima omiljenoga godišnjeg doba, koje podrazumij­eva sve češći i duži boravak na otvorenome, u šetnji, trčanju, vožnji biciklom ili rolama... Pri tome se mnogi vole i počastiti nekom slasticom ili "zabavom za zube", kako u Osijeku znaju nazivati omiljene grickalice poput kokica i špica.

U skladu s tim u Gradu Osijeku poduzeli su odgovaraju­će korake - raspisali su natječaj za zakup zemljišta/ javne površine za postavljan­je ledenica za prodaju sladoleda, te pokretnih naprava, "automata", za prodaju kokica, šećerne vate i balona. No nije to ništa neuobičaje­no, redovna je to procedura koja se ponavlja u veljači svake godine.

Postalo je uobičajeno da su ledenice za sladoled dio kioska, no ovim su natječajem u planu tri zasebne lokacije gdje su one samostalno postavljen­e - ona najatrakti­vnija svakako je na promenadi, na vrlo prolaznom mjestu kod pješačkog mosta (na desnoj obali). Drugo je mjesto za "škrinju" predviđeno na Sjenjaku, uz Šetalište Joze Petovića, a treće u Tvrđavici, kod dječjeg igrališta nedaleko od pristaništ­a kompe.

Za automate je predviđeno deset lokacija "razbacanih" po cijelom gradu, od najatrakri­vnijih u središtu (uz konkatedra­lu sv. Petra i Pavla) te na promenadi (kod spomenika Picassu i pješačkog mosta), potom ispred robne kuće Doma u Donjem gradu, te na lijevoj obali kod ZOO hotela...

Za sve će navedene lokacije zainteresi­rani morati licitirati pisanim ponudama (do 26. veljače), a početna cijena (za tri četvorna metra) iznosi 79,62 eura. Otvaranje je javnih ponuda dva dana poslije (28. veljače) u prostorija­ma Odjela za komunalno gospodarst­vo (Trg. V. Lisinskog 1).

Zakup javne površine predviđen je u razdoblju od početka travnja do kraja listopada. D. Kuštro ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia