Glas Slavonije

ZAŽELI: Radionice o pomoći sumještani­ma ovoga tjedna

- Prof. dr. sc. Zlata ŽIVAKOVIĆ-KERŽE

U općini Bilje opet kreće projekt "ZAŽELI - prevencija institucio­nalizacije". "Riječ je o potpori starijima i zapošljava­nju osoba koje će im pružati pomoć iduće tri godine. Provodimo ga u naseljima Bilje, Kopačevo, Kozjak, Lug i Vardarac, a održat ćemo promidžben­e radionice u svim naseljima za sve zainteresi­rane potencijal­ne primatelje usluge potpore i podrške, kao i za sve potencijal­ne zaposlenik­e pružatelje usluge", najavljuje općinski načelnik Željko Cickaj.

Poziva sve osobe u dobi od 65 i više godina te osobe s invalidite­tom starije od 18 godina, a koje imaju utvrđen treći ili četvrti stupanj invalidite­ta, koji imaju potrebu za uslugom potpore i podrške u svakodnevn­om životu na području općine Bilje da se prijave na javni poziv za iskaz interesa u Općini Bilje, radnim danom od 8 do 10 sati i u KD "Laško" Lug, radnim danom od 9 do14 sati. Više informacij­a može se dobiti na telefon 322-602, 750-891 i putem e-maila lasko.lug@gmail. com.

Radionice kreću od danas,

20. veljače, u Domu kulture u Bilju u 13 sati, a slijede radionice u Domu kulture Vardarac 21. veljače u 11 sati, u Domu kulture Kopačevo 22. veljače u 11 sati, u Domu kulture Lug (Kockica) 23. veljače u 11 sati, i u Društvenom domu Kozjak

23. veljače u 13 sati. D.P. ■

1865.

⬤ U prostorija­ma Narodne čitaonice izvedeno je “Svatovsko kolo” Osječanina Franje Ksavera Kuhača, istaknutog­a glazbenog pedagoga i publicista.

1901.

⬤ Donesen je Prvi statut o regulaciji grada Osijeka, u kojem su propisane širine uličnih profila pri izgradnji i širenju grada.

1922.

⬤ Počeo je, jednom tjedno, izlaziti “Osječki reporter”, nezavisni tjednik za sve. Vlasnik, izdavač i odgovorni urednik bio je Stjepan Freuenheim, a tiskan je u Radničkoj štampariji d. d., smještenoj u Gundulićev­oj ulici br. 10. (Novine su iznosile zanimljive i britke tekstove u kojima se odgovorni urednik podsmjehiv­ao policiji i vlasti. Tjednik je izlazio duže od deset godina, ali je u tom razdoblju tri puta promijenio ime: “Novi reporter”, “Slobodni reporter” i “Hrvatski reporter”.)

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia