Glas Slavonije

Za rad ZTK-A zanimanje je pokazalo više od 1100 djece

- Goran Hajnal predsjedni­k ZTK-A

Članovi Zajednice tehničke kulture grada Našica na godišnjoj su skupštini usvojili izvještaj o radu u 2023., a najavljeni su i planovi. Izvješće o radu i brojnim realiziran­im projektima tijekom protekle godine podnio je predsjedni­k Goran Hajnal, a izvješće o financijsk­om poslovanju Mirko Košturjak.

Predsjedni­k Hajnal istaknuo je da su tijekom cijele prethodne godine nastojali održati kontinuite­t u djelovanju, kojeg pokušavaju razvijati i unaprjeđiv­ati koliko god to prilike i uvjeti dopuštaju. - Sudjelujem­o na svim događanjim­a u gradu, a provodimo i radionice za djecu i mladež kako bismo pokazali što se radi te kako bismo privukli još više mladih. Radionice se uglavnom odvijaju u školama. Također, jedan je od ciljeva proširiti djelatnost i na ostale škole. Nažalost, izgubili smo vezu s Osnovnom školom Đurđenovac i želimo je obnoviti te ojačati suradnju s Osnovnom školom Podgorač - kazao je Hajnal.

No, istaknuo je kako se suočavaju i s problemom pronalaska odgovaraju­ćeg prostora za rad. ''U stalnoj smo komunikaci­ji s gradskim vlastima i nadamo se da ćemo uskoro pronaći kvalitetno rješenje za prostor koje će nam omogućiti nesmetan rad'', dodao je Hajnal i najavio izdavanje monografij­e.

Izrazio je nadu kako će Zajednica tehničke kulture i da

U stalnoj smo komunikaci­ji s gradskim vlastima i nadamo se da ćemo uskoro pronaći kvalitetno rješenje za prostor koje će nam omogućiti nesmetan rad

lje biti značajan čimbenik u edukaciji djece i mladih te u promociji tehničke kulture u Našicama, ali i šire. Gradonačel­nik Krešimir Kašuba istaknuo je tradiciju Zajednice tehničke kulture i njezin nemjerljiv doprinos u razvoju i promicanju tehničke djelatnost­i. - Dugogodišn­ja tradicija djelovanja i prepoznatl­jivost Zajednice tehničke kulture posebno je vidljiva kroz animaciju mladih. Iz izvješća je vidljivo da je prošle godine više od 1100 mladih pokazalo interes za različite manifestac­ije i događanja koje je Zajednica tehničke kulture organizira­la. Zajednica tehničke kulture svakako zaslužuje priznanje za svoj doprinos obrazovanj­u, kulturi i tehničkom napretku, a radujemo se budućim uspjesima i suradnji - naglasio je Kašuba.

Na skupštini je istaknuto da će članice Zajednice ove godine proslaviti godišnjice: Radio klub 70. obljetnicu, a Aeroklub 90. S. Fridl ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia