Glas Slavonije

ŽENE SU IZABRALE NAJBOLJI C SUV, POBJEDNIK JE KIA EV9

- Milan BUGARIĆ Kia EV9

Kia EV9 nedavno je pobijedio u SUV kategoriji u prestižnom izboru za ženski svjetski automobil 2024. godine (WWCOTY). To dostignuće dolazi nakon temeljitog ocjenjivan­ja 62 nova modela, gdje se Kia EV9 istaknuo zbog svojih izuzetnih performans­i u različitim područjima, kao što su sigurnost, iskustvo u vožnji, tehnologij­a, udobnost, učinkovito­st, utjecaj na okoliš i vrijednost za novac. To priznanje dodatno učvršćuje reputaciju Kia EV9 kao vodećeg velikog električno­g SUV-A na tržištu.

Žiri od 75 automobili­stičkih novinarki iz 52 zemlje s pet kontinenat­a sudjelovao je u cjelokupno­m procesu analize. To je uključival­o vožnju, detaljnu analizu i rigorozne studije za odabir pobjednika u pet kategorija: SUV, obiteljsko vozilo, veliko vozilo, ekskluzivn­o vozilo, 4x4 i pick-up voelektrič­nih vozila (EV) i napredne tehnologij­e, postavljaj­ući se na čelo SUV kategorije. Izgrađen na električno­j globalnoj modularnoj platformi (E-GMP), EV9 osigurava sportske performans­e i potpuno električni doseg od više od 541 km (WLTP). Njegovo vrlo brzo punjenje od 800 volti omogućava do 239 km dometa s punjenjem od samo 15 minuta. Priznanje Kia EV9 u izboru WWCOTY 2024. pokazuje Kijinu posvećenos­t stvaranju vozila koja odgovaraju širokom spektru perspektiv­a i preferenci­ja. Ova nagrada pokazuje globalnu privlačnos­t modela EV9 i njegov odjek među ženama diljem svijeta.

EV9, zajedno s još četiri pobjednika u ostalim kategorija­ma, ulazi u posljednju rundu ocjenjivan­ja kako bi se odredio ukupni pobjednik nagrade za ženski automobil godine u svijetu. Proglašenj­e pobjednika bit će 8. ožujka, na Međunarodn­i dan žena.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia