Glas Slavonije

Marvel predstavio svoju novu Fantastičn­u četvorku, u kojoj je i - Pedro Pascal

-

Marvel ima svoju Fantastičn­u četvorku! Četiri superjunak­a u ekipi prvi su likovi koje su Stan Lee i Jack Kirby kreirali za Marvel Comics i baš su zato Marvelovim obožavatel­jima posebno dragi. U novoj verziji, onoj uklopljeno­j u Marvel Cinematic Universe, glumit će ih Pedro Pascal kao Reed Richards, iliti Mr. Fantastic, Vanessa Kirby kao Sue Storm, iliti In

Velik je ovo korak za navedene likove jer dosad Fantastičn­a četvorka nije bila dio MCU-A

visible Woman, Joseph Quinn kao Johnny Storm, iliti Human Torch, a Ebon Moss-bachrach je Ben Grimm, iliti the Thing.

Objava je došla ovih dana na Marvelovim društvenim mrežama, a uz prikladnu fotografij­u stigla je obavijest i o novom datumu premijere: "The Fantastic Four" tako stižu 25. srpnja 2025., a "Thunderbol­ts" 2. svibnja 2025., tim filmovima samo su zamijenili datume.

Kao što je to i dosad bilo, detalji o radnji nisu poznati. Iako je priča o Fantastičn­oj četvorki dobro poznata, ne zna se koji će dio iskoristit­i za trenutni film i smjestiti ga u MCU te hoće li jedan od najvećih Marvelovih negativaca, Victor von Doom, biti dio te priče. Uz glavne glumce, zna se da će film režirati Matt Shakman ("Wandavisio­n", "Monarch: Legacy of Monsters") prema scenariju koji su napisali Josh Friedman, Jeff Kaplan i Ian Springer.

Velik je to korak za navedene likove jer dosad Fantastičn­a četvorka nije bila dio MCU-A: prava na filmove bila su za 20th Century Fox, od kojeg smo dobili tri filma: Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Michael Chiklis i Chris Evans glumili su u "Fantastičn­oj četvorki" i nastavku "Dolazak Srebrnog Letača" 2005. i 2007., a pokušaj reboota franšize 2015., također nazvanog "Fantastičn­a četvorka" (Miles Teller, Kate Mara, Jamie Bell i Michael B. Jordan), neslavno je propao u kinima. Četiri godine poslije Disney je stekao prava na 21st Century Fox i konačno doveo likove pod svoje (Marvel Studios), a prvi pogled na Reeda Richardsa dobili smo prije dvije godine u "Doktor Strange u multiverzu­mu ludila", kad je John Krasinski glumio jednu njegovu varijantu, što je zapravo bilo odavanje počasti svim obožavatel­jima koji su ga zazivali u toj ulozi. “The Fantastic Four" i "Thunderbol­ts" tako su dva od četiri filma koja stižu 2025. godine: tu su još "Captain America: Brave New World" u veljači i "Blade" u studenom. Godine 2026. na rasporedu su također četiri filma, među kojima su "Avengers: The Kang Dynasty", a ove godine stižu nam samo "Deadpool & Wolverine", nedavno predstavlj­en prvim teaserom, i to 26. srpnja. S obzirom na nešto lošiju gledanost Marvelovih filmova, pogotovo prošle godine, možda nije loše da se publika malo odmori od svih tih junaka.

Snimanje “The Fantastic Four” trebalo bi početi ovog ljeta, a onda nam samo preostaje čekati prvi teaser (i) trailer, pa kraj srpnja 2025., kad film očekujemo u kinima. T.K. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia