Glas Slavonije

Filmu “Barbie” otišlo pet nagrada

- Billie eilish

Neke od najvećih zvijezda američke zabavne industrije okupile su se u Barker Hangeru u Santa Monici, u Kalifornij­i, na dodjeli People's Choice Awards 2024. Dodjela, koju je vodila Simu Liu, slavila je najbolje od filma, televizije, glazbe i pop-kulture, a dobitnike je odabrala publika.

Film "Barbie" osvojio je pet nagrada: za film godine, komediju godine, najboljeg glumca (Ryan Gosling), glumicu (Margot Robbie) i najbolju filmsku izvedbu (America Ferrera). Kad je riječ o televiziji, serija "The Bear" je od pet nominacija osvojila jednu nagradu, onu za Jeremyja Allena

Whitea za zvijezdu komedije godine. Dvije nagrade dobila je serija "The Last of Us", za najbolju dramsku seriju i glavnog glumca Pedra Pascala. Na svečanosti je odana počast dvjema ikonama: Adamu Sandleru i Lennyju Kravitzu. Sandler je dobio nagradu People's Icon, ne samo za svoju komičarsku karijeru nego i za svoje dramske uloge ("Uncut Gems" i "Hustle"). Kravitz je dobio nagradu Music Icon za svoj doprinos glazbenoj industriji, a i nastupio je te večeri. Slavni par Taylor Swift i Travis Kelce na ovoj su dodjeli također dobili nagrade: ona četiri - za pjevačicu, pop-izviđača, turneju i zvijezdu društvenih mreža, a on jednu - za sportaša godine. Olivia Rodrigo, Nicki Minaj, Ice Spice i Jimmy Fallon dobili su po dvije nagrade: Rodrigo za pjesmu ("Vampire") i album (Guts); Minaj za hip-hop izvođača i suradnju ("Barbie World", s Ice Spice feat. Aqua); Ice Spice dobila je tu istu nagradu, kao i onu za novog izvođača, a Fallon za noćni talk-show (The Tonight Show Starring Jimmy Fallon) i voditelja (za That's My Jam).

Tri zvijezde za Billboardo­ve top-liste dobile su nagrade u TV kategorija­ma: Billie Eilish za TV izvedbu za "Swarm",

Selena Gomez za najbolju TV glumicu, za "Only Murders in the Building", a Kelly Clarkson za dnevni talk-show. "The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes" najbolji je akcijski film, a Rachel Zegler dobila je nagradu za najbolju akcijsku zvijezdu. Serija "Only Murders in the Building" najbolja je TV komedija, a "The Kardashian­s" najbolji reality show, te je Khloé Kardashian proglašena reality zvijezdom godine.

Među 45 kategorija bilo je pet novih: muška i ženska country-zvijezda, muška i ženska latinozvij­ezda te koncertna turneja. T.kvorka ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia