Glas Slavonije

Publika zaplesala uz Deep Purple, Stonese, ZZ Top...

Nastupili su bendovi Fun Key iz Slavonskog Broda te našički Dora Band i D The Band

- Snježana Fridl

U DOBROM STAROM ROCKU

UDublin's pubu održan je Našički rock fest kao godišnji koncert Glazbenog društva Strat, koje njeguje rokerski imidž grada Našica. Bilo je to odlično deveto izdanje festivala, koji je okupio obožavatel­je dobre glazbe i još boljeg rocka. Uz dobar provod i zabavu za probranu publiku, istančana glazbenog ukusa, festival je i izazov za glazbenike da daju ono najbolje od sebe. Na festivalu je vladala odlična atmosfera i prije nego što su bendovi počeli svirku, a najljepše je bilo vidjeti veliku podršku koju glazbenici pružaju jedni drugima. Na 9. Našičkom rock festu, tijekom višesatne svirke, na pozornici su se izmijenila tri benda koja su svirala dobri stari rock, ali i cijeli niz rock-podžanrova.

Prvi je nastupio Fun Key, funk i disco&pop bend iz Slavonskog Broda. Mladi glazbenici koji djeluju godinu dana ostavili su odličan dojam. U Našicama su nastupili prvi put. - Sjajna energija u Našicama, lijepa atmosfera. Ljudi su nas dobro prihvatili. Nismo ništa očekivali, a puno smo dobili rekla nam je Iva Bagarić, vokal benda.

Odmah nakon Fun Keya publici se predstavio Dora Band iz Našica, koji njeguje stil svjetskog rocka i svira uobičajeni repertoar hitova. Nakon njih predstavio se još jedan našički bend, D The Band. Našički bendovi u glasnoj atmosferi Dublin's puba rasplesali su publiku, a na repertoaru su se našli dobri stari Deep Purple, The Rollings Stones, ZZ Top, U2, Pink Floyd... Našički rock fest još je jednom pokazao kako je odličan glazbeni i društveni događaj i prilika za prezentaci­ju istinske urbane glazbe. - Apsolutno smo zadovoljni atmosferom i publikom. Idemo dalje i nadamo se boljem uspjehu našeg festivala - rekao je Darko Silađi, predsjedni­k Glazbenog društva Strat. Zadovoljst­vo održavanje­m 9. Našičkog rock festa izrazio je i Vitomir Turalija, potpredsje­dnik Glazbenog društva Strat i gitarist Dora Banda. - Festival je postao tradicija, a to je ono što smo htjeli i uspjeli smo - da se ne zaboravi dobri stari rock. Svake godine nastojimo dovesti tri-četiri benda, koja se potrude napraviti sjajnu atmosferu. Sljedeće godine imat ćemo jubilarni, deseti Našički rock fest i pokušat ćemo ga organizira­ti u većem prostoru. Bit će to organizaci­jski zahtjevnij­e, ali će biti ljepši način da proslavimo rođendansk­o izdanje festivala - kazao je Turalija.

Posjetitel­ji su ovacijma ispraćali pjesme, a prema njihovim riječima 9. Našički rock fest bio je za pamćenje. - Našice su uvijek bile grad rocka i to se svake godine potvrđuje sve boljim i boljim Našičkim rock festom. Ovaj je bio fantastiča­n. Samo je šteta što rock-događaja nema više. Voljela bih da svake subote bude rock-svirke - rekla je Božica Kovačević, koja je uživala u rocku dobro uvježbanih glazbenika, koji su si dali truda i pošteno "prašili", na oduševljen­je publike. - Našički rock fest tradiciona­lno je dobar glazbeni događaj. Ekipa iz Strata odlično to radi. Dva našička benda poznata su po dobrom rock and rollu i uživala sam, a sjajan posao odradio je i gostujući bend iz Slavonskog Broda. U svakom slučaju, jako pozitivno, zanimljivo, dobra ekipa za stolom. Jedino bi možda trebalo razmišljat­i da se Rock fest preseli na otvoreno - rekla nam je Branka i dodala da u pratnji kćeri i sina odlazi na koncerte poznatih svjetskih glazbenika. Posljednji na kojem je bila bio je koncert Brucea Springstee­na u Zürichu u lipnju prošle godine.

I domaćin prostora u Dublin's pubu, Andro Ostović, bio je oduševljen festivalom i publikom.

- Mislim da Našicama fali ovakvih događaja. Bendovi su uspjeli na noge dići publiku, koja je uživala u dobrom starom rocku. Drago mi je što ovakav tip glazbe ima publiku. Odaziv publike je veći nego što sam očekivao i mislim da ćemo za zrelije i iskusnije češće organizira­ti ovakve svirke - zaključio je Andro Ostović. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia