Glas Slavonije

Dobro raspoložen­je

Igra koju je momčad Osijeka prikazala protiv Gorice trebala bi biti standard, a ne iznimka u preostalom dijelu sezone

- Dalibor KELER

Osmijesi su se vratili na Opus Arenu. Nakon očajne predstave u Puli, tjedan uoči susreta s Goricom bio je turoban, ali trener Zoran Zekić uspio je pronaći način kako pokrenuti momčad, koja je u susretu s Velikogori­čanima pružila dobru partiju. Zabila je tri gola i ostvarila uvjerljivu pobjedu.

Posebno se to odnosi na drugih 45 minuta, u kojima je Osijek zabio sva tri pogotka, ali globalno je dominirao cijelim susretom, dopustivši gostima tek sporadične napadačke pokušaje. Bijelo-plavi su opet bili rastrčani, a do pobjede su došli na krilima trolista Mierez-nejašmić-pušić.

dobra odluka

ZEKIĆ POGODIO POSLAVŠI NA TEREN DVA NAPADAČA

Ramon je zlata vrijedan

Još jednom se jasno vidjelo koliki utjecaj na igru Osijeka ima Ramon Mierez. U Puli ga nije bilo, pa je momčad izgledala usporeno i uspavano. Čim se vratio, stvari su se promijenil­e nabolje, jer on je čovjek koji je sposoban cijelu momčad odvući u sferu agresivnij­e igre. U prvom dijelu Osijek je tražio puteve kroz čvrsti velikogori­čki blok, a pokušavao je to na razne načine. Bilo je visokog presinga, kombinator­ike, a za posve dobru ocjenu u tom dijelu nedostajao je samo pogodak. Mierez je pogodio vratnicu, ali je zato precizan bio odmah na početku drugog dijela, kada je donio vodstvo, koje je konačno posve otpustilo mentalne kočnice osječke momčadi, pa je tek tada pokazala koliko zapravo lijepo i brzo može igrati. Zapravo, igra koju je prikazao Osijek u toj utakmici trebala bi biti standard ispod kojeg se ne bi smjelo više padati.

- Napokon sam uživao u igri svoje momčadi. Puno smo razgovaral­i nakon Pule, a reakcija igrača bila je odlična. Imali smo dosta raspoložen­ih pojedinaca. Kada bismo ovakve partije pružali malo češće, imali bismo još dvije-tri tisuće ljudi više na tribinama i svi bismo još više uživali. Rekao sam sada dečkima da ispod ove razine više ne idemo - rekao je Zoran Zekić, trener NK Osijek. Iako je momčadski nastup uvijek najvažniji, važno je imati i raspoložen­e pojedince. Darko Nejašmić odigrao je još jednu baš doktorsku utakmicu. Bio je gospodar sredine terena, upisao je dvije asistencij­e i bio doista turbina koja je pokretala cijelu momčad.

- Jako sam sretan kako Nejašmić igra u nastavku sezone. Pokušavamo igru složiti onako kako njemu najviše odgovara, pa u pripremama utakmica dosta toga prilagođav­amo njemu, a on sve to itekako vraća. Drago mi je što raste kvaliteta igre Petra Pušića, koji je također odigrao odličnu utakmicu - kaže Zekić.

I, naravno, Ramon. Kada je obavio svoj posao zabivši svoj deseti pogodak ove sezone, kojim je otključao gostujuću bravu, pokazao je altruizam. U ostatku utakmice posvetio se cilju da svim silama pomogne Ladislavu Almašiju u postizanju prvijenca. Pripremio mu je dvije prilike, a na kraju mu je, istina, nehotično asistirao za pogodak. No najviše se pričalo o prvom golu, koji je Osijek postigao nakon šest igranja glavom u kaznenom prostoru suparnika. Takvo što ne vježba se na treningu. - Pa naravno da ne - sa smiješkom je odgovorio Zekić, te dodao:

- No to je plod našeg agresivnij­eg i koncetrira­nijeg pristupa u odnosu prema onome u Puli, a moram priznati kako jako ovisimo o Ramonu, ne samo zbog pogodaka nego i zbog njegova načina igre, u kojem ne štedi nikoga.

Odlični navijači

Navijači su napokon mogli zadovoljni otići s Opus Arene, a, iskreno, ugodno su iznenadili brojnošću. Obično bi reakcija nakon loših igara poput one u Puli bila smanjen posjet, ali ovaj put je bilo posve drukčije, pozitivno. - Oduševljen sam našim navijačima. Očekivao sam kako će nas nakon Pule dočekati zvižduci, što bi bilo opravdano, ali, umjesto toga, bodrili su nas i podržavali od prve minute. Bio je to jako važan detalj za momčad koji nam je olakšao nastup u toj utakmici - kaže Zekić.

Cjelokupni doživljaj bio je ugodan, pa se nadamo kako će Bijelo-plavi nastaviti tim putem jer pred njima je sada možda i najvažnije razdoblje sezone. Čeka ih dvomeč s Lokomotivo­m (prvo prvenstvo pa Kup, nap. a.), koji bi Osijeku uz pravi pristup mogao donijeti puno dobrih stvari. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia