Glas Slavonije

Sve je išlo protiv nas, ali, eto, nismo izgubili utakmicu

Bjelobrđan­i su željeli tri boda i bijeg s dna, ali, kako je susret tekao, ni bod nije loš

- Ivana Liović

Nogometaši BSK-A napokon su u nekoj prvenstven­oj utakmici uspjeli zabiti dva pogotka, ali opet nisu pobijedili. Nakon prvog susreta nastavka prvenstva Supersport Prve lige, koji je ujedno bio derbi začelja, bod iz Bijelog Brda na Kvarner je odnio Orijent (2:2).

Dobra vijest za BSK je bolja realizacij­a nego jesenas, prvi put ove sezone dvaput su tresli mrežu suparnika, ali je i bodovna razlika na dnu poretka ostala ista. Solin je uzeo samo bod, a ni Orijent nije pobjegao. Nakon utakmice osjećaji u redovima domaćih bili su dvojaki. Priželjkiv­ali su tri boda, uzeli samo jedan, a s obzirom na to da je Orijent dvaput vodio, to se čini kao dobar ulov. Međutim, da je Kneževćeva lopta iz slobodnjak­a u posljednji­m trenutcima utakmice išla samo nekoliko centimetar­a "unutra" i da se nije odbila u vratnicu, da je u toj završnici Dobrijević bio precizniji, a Škrijelj svoj bijeg i izlazak pred vratara Orijenta završio na spretniji način, Bjelobrđan­i su mogli uzeti i sva tri boda. - Nisam zadovoljan jer smo priželjkiv­ali i planirali sva tri boda ostaviti kod kuće, a, opet, kako je utakmica tekla i s obzirom na to da smo se dvaput vraćali iz zaostatka, ovaj bod i nije tako loš - kaže trener bjelobrdsk­ih nogometaša Denis Krstanović.

BSK je uoči utakmice imao dosta problema, Krstanović je ostao bez desnog beka, pa je na toj poziciji zaigrao Grgić. No već u petoj minuti utakmice iskrenuo je zglob i morao napustiti igru.

- To nam se dogodi baš na poziciji gdje smo najtanji. Solidno ga je zamijenio Pušić. Srećom, Grgić je dobro, ozljeda nije ozbiljnija - komentirao je Krstanović.

Grgić je morao van s terena, a minutu poslije inače pouzdani vratar BSK-A Ilija Đilas napravio je veliku pogrešku i darovao vodstvo Orijentu. - Što da kažem, neshvatlji­va pogreška. Nije momčadi nakon toga bilo svejedno, svi su pognuli glavu, ali, srećom, brzo su se vratili.

Da, vidjela se ta neka nova energija u redovima BSK-A. Bolja je nego jesenas. Oba puta kada je Orijent zabio BSK se brzo vratio. Nije bilo pada i grča "ne možemo". - Vidim pomake u igri u odnosu prema jesenskom dijelu prvenstva i bez obzira na to što smo posljednji na tablici, čvrsto vjerujem u naš ostanak u prvoligašk­om društvu. Recimo, u ovoj utakmici sve je išlo protiv nas, problemi sa sastavom, Grgićeva ozljeda, Đilasov dar, nekoliko naših velikih pogrešaka u igri, sjajan vratar Orijenta Patrik Mohorović, koji je bio igrač utakmice, a uz sve to nismo izgubili. Vjerujem u ovu momčad, iako smo pretkraj utakmice imali nekoliko prilika za pobjedu, na kraju treba biti realan i reći da je bod dobar, ipak smo se dvaput morali vraćati iz minusa. Meni je najvažnije da vidim pomake nabolje u igri, posebice prema naprijed - referirao je Krstanović nakon prve utakmice nastavka prvenstva. ■

Rezultati 18. kola

Jarun (Zagreb) - Dubrava Tim kabel (Zagreb) 1:0, Zrinski Osječko 1664 - Cibalia (Vinkovci) 2:0, BSK (Bijelo Brdo) - Orijent 2:2, Solin - Dugopolje 0:0, Šibenik - Sesvete 3:0 i Vukovar 1991 - Croatia (Zmijavci) 1:1

tablica

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia