Glas Slavonije

Memorijal u sjećanje na Josipa Gašparca ponovno privukao niz sjajnih imena

-

Memorijal Josip Gašparac, međunarodn­o natjecanja u skoku s motkom koje AK Slavonija-žito organizira u spomen na svog preminulog trenera, postao je nezaobilaz­na postaja mnogim sjajnim skakačima koji svake godine dolaze u Osijek. Tako je i ove veljače, danas i sutra (utorak i srijeda) Svjetski kup u skoku s motkom održava se u tunelu osječke dvorane Gradski vrt.

World Athletics Indoor Tour Bronze, pod nazivom Memorijal Josip Gašparac, ponovno dočekuje jaka i kvalitetna atletska imena u skoku s motkom, od kojih su brojni aktualni državni prvaci, osvajači medalja na europskim i svjetskim natjecanji­ma, sudionici Olimpijski­h igara, ali i rekorderi svojih država. Posebno valja istaknuti i da je potvrđen nastup aktualnog viceprvaka svijeta, sjajnog Filipinca Ernesta Obiene, koji je preskočio i visinu od šest metara! On će zajedno s kolegama danas (utorak) od 18.30 sati u atletskom tunelu dvorane Gradski vrt krenuti po što bolju visinu i rezultat. Prije nego na scenu stupe motkaši, natjecanje će odraditi njihove kolegice motkašice koje startaju u 14.30 sati.

U osječkom atletskom klubu izražavaju zadovoljst­vo što u takvoj konkurenci­ji imaju svog predstavni­ka, Ivana Horvata, koji je najbolji hrvatski motkaš svih vremena, državni rekorder, olimpijac i višestruki prvak države. Tijekom dva dana natjecanja u Osijeku će sudjelovat­i 50-ak vrhunskih motkaša i motkašica iz 19 zemalja, među kojima su Parlak Demet, Campos Juliana, San José Andrea, Nikola Pöschlová, Scardanzan Virginia, Yana Hladiychuk, Malavisi Sonia, Klekner Hanga, Eléni-klaoúdia Pólak, Bonde Holm Caroline, Jorge Luna, Bárta Dan, Valters Kreišs, Robert Renner, Hussain Asim Al Hizam, Bokai Huang, Carson Cody Waters, Pedro Buaró, Olen Tray Oates i brojni drugi. Tako u Osijek dolaze atletičari i atletičark­e iz SAD-A, Kine, Brazila, Meksika, Filipina, Italije, Portugala, Španjolske, Danske, Turske, Mađarske, Grčke, Saudijske Arabije, Ukrajine, Češke, Slovenije, Srbije, BIH i dakako Hrvatska. Nakon što danas svoj dio posla odrade skakačice, slijedi ipak glavni dio natjecanja od 18.30, kada nastupa elitna muška grupa, a Memorijal se nastavlja u srijedu, kada će nastupati motkaši i motkašice iz skupine B, odnosno C. Isplati se doći pogledati ovo natjecanje uživo u atletski tunel dvorane Gradski vrt (ulaz besplatan), a ono će se bodovati za normu za odlazak na Olimpijske igre u Parizu kao i za predstojeć­a svjetska i europska prvenstva. I. Liović ■

UTORAK

14.30: ELITNA GRUPA (Ž)

18.30: ELITNA GRUPA (M)

21.00 - proglašenj­e pobjednika

RASPORED NATJECANJA

SRIJEDA

11.00: GRUPA C (Ž) i C (M) 15.00: GRUPA B (Ž)

18.30: GRUPA B (M)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia