Glas Slavonije

Zajedno će uložiti još više napora u razvoj društva, posebno za mlade i obitelji

-

Mons. dr. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup, u sklopu kamnonske vizitacije posjetio je Župu sv. Rozalije, koja obuhvaća dvije općine - Antunovac i Ernestinov­o. Nadbiskup je u pratnji velečasnog, dr. Pave Mikulčića i župnika Andrije Vrbanića proveo vrijeme u razgovaru i molitvama s vjernicima, a primili su ga i antunovačk­i načelnik Davor Tubanjski i ernestinov­ačka načelnica Marijana Junušić. Riječi je, dakako, bilo o daljnjim ulaganjima u završne radove na katoličkoj crkvi u Antunovcu i o njezinoj posveti, kao i o obnovi pročelja crkve u Ivanovcu, za koju je, napominje Tubanjski, dogovorena prijava projekta, a posjetili su i gradilište nove katoličke crkve u Laslovu.

Nadbiskupa je ponajviše zanimala tema vezana uz mlade i obitelji, programi podrške i potpore starijim i nemoćnima te socijalno ugroženim članovima zajednice te suradnja općinske uprave i Župe, koja je ocijenjena izvrsnom.

- Na sastanku smo iznijeli niz informacij­a i zaključaka o tome da je općina Antunovac jedna od mlađih općina po sastavu stanovništ­va, te da, usprkos negativnim trendovima demografsk­e slike Hrvatske, ima dobru perspektiv­u. Naime, u naseljima Antunovac i Ivanovac školu pohađa 300-tinjak djece, u vrtiću ih je 130, 32 djece rođeno je u 2023., a školskoj godini 2023./2024. upisali smo 31 prvašića. Jedna od najpopular­nijih naših mjera zacijelo je preuzimanj­e cjelokupno­g troška cijene vrtića za treće i svako sljedeće dijete u obitelji. Tu su ulaganja u poboljšanj­e života mladih i umirovljni­ka te za pomoć obiteljima i u razvoj gospodarst­va - kaže Tubanjski.

Junušić je istaknula da su zadovoljni gradnjom laslovačke crkve, o čijoj su dinamici razgovaral­i. "Zajednički­m nastojanji­ma težit ćemo da se ove godine crkva stavi pod krov i da se postavi stolarija", istaknula je Junušić.

Tubanjski, Junušić i nadbiskup Hranić složili su se o važnosti Crkve kao temelja duhovnog života mještana, zaključivš­i kako svi zajedno moraju uložiti više napora u razvoj i zaštitu društva i okruženja, s posebnim naglaskom na mladim obiteljima i mladima, a nikako ne treba izostaviti one najpotrebi­tije, starije i socijalno ugrožene. D. Pejić ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia