Glas Slavonije

Carlo zove Luku da ostane na Bernabeuu

-

Kako se bliži ljeto i istek ugovora Luke Modrića s Real Madridom, počinje nova saga - gdje će i što će legenda "kraljeva" i kapetan hrvatske nogometne reptrezent­acije. Luka je u 39. godini, još uvijek je u top-izdanju, ali sve manje igra, a sve više sjedi na klupi. Najstariji je igrač Reala i teško je očekivati da mu klub sa Santiago Bernabeua ponudi novi jednogodiš­nji ugovor. Kolika god je legenda kluba, jasno je da Luki godine nisu saveznik. No Modrić može ostati na Santiago Bernabeuu, sve ovisi samo o njemu. Može završiti igračku karijeru i uskočiti u stručni stožer. Prema navodima dobro obaviješte­nih španjolski­h novinara, Carlo Ancelotti ponudio je Modriću priliku da se pridruži njegovu trenerskom stožeru u Real Madridu, odluči li se umiroviti na kraju sezone. Don Carlo je to Luki ponudio prije otprilike dva mjeseca, hrvatski reprezenta­tivac isprva je odbio, ali nije rekao definitivn­o ne. Izvori The Athletica kažu da to nije bilo "definitivn­o ne", sugeriraju­ći da će Modrić ipak razmotriti prijedlog. Pritom su svjesni kako se hrvatski veznjak još želi natjecati i da mu je prioritet nastaviti igrati.

Modriću istječe ugovor na ljeto, a ove sezone skupio je 20 nastupa u La Ligi. The Athletic je nedavno izvijestio da Modrić tek treba donijeti odluku o svojoj budućnosti, ali mu se ne žuri s konačnim odgovorom. Plan mu je završiti sezonu, s Hrvatskom uspješno nastupiti na Europskom prvenstvu, a onda će razmisliti što i kako dalje. Odluka je samo na njemu, hoće li ostati na Santiago Bernabeuu u trenerskom stožeru, prihvatiti arapske milijune ili jednostavn­o reći zbogom nogometu i malo se odmoriti. Iako, taj posljednji scenarij čini se nekako najmanje moguć.

- Kao što sam već rekao, Luka je legenda nogometa, Real Madrida. Odluke za sljedeću sezonu mora donijeti samo on - rekao je nedavno Carlo Ancelotti o Modrićevoj budućnosti. Bilo je to u trenutcima kada ga je navodno već pitao da ostane na Santiago Bernabeuu, ali ne kao igrač, nego u njegovu stožeru. I. Li. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia