Glas Slavonije

Marijan Budimir na klupi nakon Roberta Jarnija

-

Nakon što je navijač Betisa u susretu s Dinamom Robert Jarni dobio otkaz, Hrvatski nogometni savez imenovao je 43-godišnjeg Marijana Budimira novim izbornikom U-17 reprezenta­cije, koju u ožujku čeka nastavak kvalifikac­ija za plasman na Europsko prvenstvo.

Budimir je kao igrač nastupao za mlađe uzraste hrvatske reprezenta­cije, a nakon igračke karijere ostvario je značajne uspjehe kao trener Hajdukovih juniora, koje je, između ostaloga, odveo do finala UEFA-INE Lige prvaka za mlade prošle godine.

- Nisam očekivao ovakav trenerski put, ali kada se otvorila ova mogućnost, nisam morao previše razmišljat­i - Hrvatska je iznad svega. Voditi jednu hrvatsku reprezenta­ciju glavni je cilj svakom treneru. Zahvaljuje­m predsjedni­ku Marijanu Kustiću, Stipi Pletikosi, Petru Krpanu i vodstvu Saveza na povjerenju. Ispred nas su kvalifikac­ije za Europsko prvenstvo, u kojima imamo zahtjevnu skupinu, ali mi smo Hrvatska i u svakoj utakmici moramo težiti najboljem - poručio je novi izbornik hrvatskih nogometnih kadeta.

Jug države nakon otkaza Jarniju, koji je stigao nakon "neprimjere­nih izjava", bio je ponovno ljut na HNS, koji je za izbornika opet doveo čovjeka iz Hajdukovih redova. - Uvjeren sam da smo odabrali odlično rješenje za našu U-17 reprezenta­ciju jer se Marijan dokazao dosadašnji­m radom s mlađim uzrastima. Pratili smo izbliza Hajdukove uspjehe u Ligi mladeži te nas raduje da smo uspjeli dovesti trenera čiji je rukopis bio itekako vidljiv u toj ekipi. Marijanu zahvaljuje­m što je prihvatio naš poziv te mu želim puno uspjeha u radu, pri čemu će imati maksimalnu podršku HNS-A i naše logistike. Mlađi uzrasti su HNS-U važan strateški prioritet, što pokazujemo i ovim imenovanje­m - poručio je predsjedni­k HNS-A Marijan Kustić. I. Li. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia