Glas Slavonije

Ulaz na Opus Arenu besplatan, djevojke su zaslužile podršku

U PETAK HRVATSKE NOGOMETAŠI­CE U OSIJEKU DOČEKUJU NORVEŠKU

-

Na Opus Areni u petak ponovno gostuje hrvatska nogometna reprezenta­cija. Ne ona koju s klupe vodi Zlatko Dalić, nego izabranice Nenada Gračana. Hrvatska ženska A reprezenta­cija 23. veljače od 18 sati na Opus Areni igra protiv Norveške prvu utakmicu play-offa za plasman u A Ligu nacija. Ove godine igra se prva Liga nacija nogometaši­ca, Hrvatska ima priliku ući u A ligu iako neće imati nimalo lak posao. Norveška je favorit, ekipa dobre tradicije i nekada velikih rezultata. Norvežanke su bile svjetski (1995.) i europski prvak (1987. i 1993.) te osvajačice zlatne olimpijske medalje (2000.). Danas nisu na nivou tih rezultata, ali su sjajna reprezenta­cija puna dobrih pojedinki. No Gračanove izabranice pokušat će ih iznenaditi.

- Jedva čekamo utakmicu koja je za većinu djevojaka kruna dosadašnje karijere s obzirom na njezinu važnost i jačinu protivnika. Norveška je jedna od najboljih europskih ekipa koja u svojim redovima ima redom igračice iz najvećih europskih klubova. Ono što mi možemo jamčiti uoči utakmice jest da ćemo ostaviti srce na terenu i dati maksimum. Vjerujem da ćemo se na Opus Areni osjećati fenomenaln­o i da ćemo imati veliku podršku s tribina, jedva čekamo osjetiti tu atmosferu - poručila je kapetanica hrvatske reprezenta­cije Doris Bačić.

Gračan je odredio igračice za susret na Opus Areni, a u nacionalno­j je selekciji i nekoliko članica ŽNK-A Osijek. Izbornik je za ovu akciju pozvao vratarke Doris Bačić (Napoli), Laura Fiket (Hajduk), Ana Filipović (Dinamo), obrambene igračice Kristinu Nevrklu (Osijek), Leonardu Balog (SNK Pölten), Anu Jelenčić (Servette), Antoniju Dulčić (Hajduk), Mariju Kunštek (Väksjö DFF), Luciju Domazet (1. FFC Frankfurt), Barbarau Živković (Osijek), Teu Vračević (Agram), vezne igračice Izabelu Lojnu (Osijek),

Nakon utakmice na Opus Areni uzvrat protiv Norveške igrat će se 27. veljače u Stavangeru

Anelu Lubinu (Osijek), Petru Pezelj (Trabzonspo­r), Teu Krznarić (LASK), Ivanu Slipčević (Ingolstadt), Ivanu Kirilenko (Osijek), Ružicu Krajinović (Sturm), Veroniku Terzić (Sarajevo 2000) te napadačice Ivanu Rudelić (Basel 1893), Karlu Jedvaj (Blau-weis Linz), Andreu Glibo (Sturm) i Paulu Vidović (Ingolstadt).

Ulaz na Opus Arenu je besplatan, a hrvatska ženska nogometna reprezenta­cija zaslužila je da protiv favorizira­nih Norvežanki ima lijepu i glasnu podršku s tribina. I. Li. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia