Glas Slavonije

Mursašima nakon tri lakša protivnika slijedi onaj najteži

-

Nastavak sezone donio je ubrzani ritam za odbojkaše u Superligi. Samo u veljači na programu je šest rundi, a preko ovog tjedna na programu su utakmice 17. kola, koje donosi i veliki derbi, obračun momčadi koje su igrale oba domaća finala prošle sezone. Vodeća i neporažena Mladost na Savi dočekuje trećeplasi­ranu Mursu-osijek, koja malo "kašljuca" u posljednje vrijeme, ali je nakon poraza u Slavonskom Brodu i nešto kasnije promjene na klupi ipak pronašla pobjedničk­i ritam u posljednje tri utakmice, koje su se odradile na domaćem parketu. Uz to na ruku je svakako išlo i to što suparnici nisu bili iz gornjeg dijela poretka, pa je put do šest bodova bio i očekivan. Iako se ne smije zaboraviti da je Rovinj propustio 0:2 u setovima, ali Split, te Sisak prošle subote nisu imali ni najmanje izglede da ugroze momčad, koja se očito stabilizir­ala na vrijeme.

- Trebalo je nakon male krize opustiti igrače, a s tri uzastopne pobjede svakako se vratilo i samopouzda­nje, koje nije splasnulo bez obzira na posljednja dva poraza u MEVZA ligi prošlog tjedna. Te su utakmice u Kaštelima također poslužile svrsi, posebno ona protiv domaćina, s kojim uskoro igramo polufinale Kupa, nakon čega još jedan prvenstven­i ogled - kaže trener Zvonimir Bogdanović. Prije tog okršaja treba odraditi prvo derbi u metropoli. Mladost je ove sezone u dva navrata uzela mjeru odbojkašim­a s Drave. Slavila je u Gradskom vrtu u prvom dijelu Superlige nakon pet setova, a u austrijsko­m je Amstettenu odigran prije mjesec dana Mevza okršaj, koji je završen pobjedom hrvatskog prvaka 3:1. Očito da su nijanse odlučivale u oba dvoboja koja su bila neizvjesna, ništa čudno ako tako bude i večeras od 18 sati u Domu odbojke Bojan Stranić (uz direktan prijenos na Sportskoj televiziji).

- Nakon tri lakša protivnika slijedi onaj najteži. Jasno da je Mladost favorit, predvodi Superligu sa svih 16 pobjeda, dvaput su nas dobili ove sezone, ali to nam večeras samo treba biti motiv više. Ne idemo na put bez ambicija, idemo odigrati derbi hrabro, nadam se i kvalitetno, pa što na kraju ispadne - smatra Bogdanović, koji u Zagrebu neće računati i dalje na srednjeg blokera Perillusa, a već dulje vrijeme u konkurenci­ji, također zbog ozljeda, nisu Busak Vidaković i Majer. Drugi slavonski superligaš bodove će pak tražiti na svom parketu od 19.30. Marsonia dočekuje Rijeku, susjeda na tablici, ali domaćin uz utakmicu trenutno ima i osam bodova više. Nakon obračuna u Vijušu ta bi se razlika trebala zaokružiti i povećati, ali treba biti oprezan. Riječani su na posljednji­h nekoliko gostovanja bili tvrd orah, pa i više od toga. Uzeli su puni plijen kod Medicinara, u Varaždinu su propustili 0:2 u setovima, stoga Brođani ne smiju ovaj dvoboj shvatiti olako. Uz ova dva susreta u srijedu se još sastaju Centrometa­l – Medicinar Trnje, Sisak – Ribola Kaštela i Rovinj – Zadar, a sutra će 17. kolo zatvoriti Split – Cratis Varaždin. N. Benčina ■

TABLICA

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia