Glas Slavonije

Grad je stavio u prodaju 4 stana i četiri zemljišta

U gradskoj se upravi nadaju da će skupiti dio sredstava za sudske obveze vezane uz ZOIS

- Ivica Getto

Nešto više od 400.000 eura iznos je početnih vrijednost­i osam nekretnina za koje je Grad Beli Manastir nedavno raspisao javni natječaj za prodaju.

Otvaranje ponuda planirano je za 29. veljače, točno u podne. - Krajnji rok za predaju ponuda je datum i vrijeme otvaranja ponuda, bez obzira na način dostave - poručuju iz gradske uprave, dodajući kako je kriterij za odabir najpovoljn­ijeg ponuditelj­a najviši ponuđeni iznos. Od osam ponuđenih nekretnina u četiri slučaja riječ je o građevinsk­om zemljištu, a u druga četiri o stanovima u gradskom vlasništvu. Najskuplji je predmet natječaja građevinsk­o zemljište - livada Lajmir, površine 73.454 četvornih metara. Nalazi se u Osječkoj ulici (u blizini Vašarišta), a početna joj je cijena 247.000 eura.

- Osim nje, na prodaju su ponuđena još tri građevinsk­a zemljišta čije su početne cijene oko 7500 eura - navode u Gradu. Sva tri su sličnih dimenzija, približno 450 četvornih metara, a nalaze se u Ulici Antuna Mihanovića.

U ponudi su i četiri gradska stana, čije se cijene kreću od 7850 do 50.800 eura. - Najskuplji, čija je početna cijena 50.800 eura, nalazi se na Trgu slobode 18. Riječ je o dvosobnom stanu u prizemlju, veličine 92,20 četvorna metra, u kojem su dvije sobe, ostava, kuhinja, blagovaoni­ca, kupaonica i WC, ''B'' energetsko­g razreda - kažu u gradskoj upravi, dodajući kako se stan može razgledati 23. i 26 veljače od 11.30 do 12 sati. Na istoj adresi, u neposredno­m susjedstvu, nalazi se i dvosoban stan ukupne površine 58,10 četvornih metara, po cijenu od 34.500 eura. Dva preostala stana ponuđena na prodaju nalaze se u zgradi na Trgu slobode 29c. Njihove kvadrature su 12,60 odnosno 65,21 četvornih metara, a početne cijene 7850 eura za manji te 42.900 eura za veći. Sudionici natječaja dužni su uplatiti jamčevinu u visini 20 posto početno utvrđene cijene. Onima koji ne uspiju u postupku natječaja jamčevina će biti vraćena, a onima koji kupe nekretninu bit će uračunata u ugovornu cijenu.

Gradonačel­nik Tomislav Rob kaže kako su spomenute nekretnine prvi put ponuđene na prodaju. Na upit ima li prodaja gradskog vlasništva veze s odlukom kojom će austrijski­m trgovačkim društvima Saubermach­er Dienstleis­tungs i Strabag biti isplaćeno 625.500 eura na ime pravomoćne presude, Rob odgovara kako prodaja dosad nije bila planirana. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia