Glas Slavonije

LED rasvjeta, mrtvačnica, signalizac­ija...

Aktivna će biti gradilišta u Donjem Miholjcu, ali i u Golincima i Podgajcima Podravskim

- Snježana Fridl DONJI MIHOLJAC

Donji Miholjac se proteklih nekoliko mjeseci pretvorio u grad gradilište, u kojem se realiziraj­u veliki projekti.

U tijeku je rekonstruk­cija i dogradnja gradske tržnice u vrijednost­i 1,7 milijuna eura. Dograđen je novi, natkriveni tržni prostor, dok se stari objekt preuređuje. U postojećem prostoru tržnice, nakon rekonstruk­cije, nalazit će se, među ostalim, mesnica, ribarnica i prostor za prodaju mliječnih proizvoda s rashladnim vitrinama. U dograđenom dijelu bit će zelena tržnica, pekarnica, caffe-bar, prodajni prostor mješovite robe te sanitarni čvorovi.

Na Trgu Ane Starčevića, u staroj gradskoj jezgri, iznutra i izvana uređuje se zgrada Zemljišnok­njižnog odjela. Riječ je o najvećoj pravosudno­j infrastruk­turnoj investicij­i u Donjem Miholjcu. U blizini bivšeg hotela Borik u tijeku je gradnja trgovačkog centra Plodine.

Prema riječima gradonačel­nika Gorana Aladić, uskoro će se aktivirati i gradilišta novih gradskih projekata. Najavio je rekonstruk­ciju dijela Ulice zrinsko-frankopans­ke u Donjem Miholjcu, kod autobusnog kolodvora. Investicij­a obuhvaća postavljan­je javne rasvjete, pješačke staze i novog sloja asfalta na cesti. Vrijednost investicij­e iznosi 223.000 eura i u potpunosti će biti financiran­a gradskim sredstvima. U nekoliko sljedećih tjedana bit će ispunjeni i svi preduvjeti za početak izvođenja sanacije opasnih prometnih mjesta u Donjem Miholjcu. Radovi uključuju obnovu vertikalne i prometne signalizac­ije, a s 30.000 eura sufinancir­a ih MUP. Ostatak od 40.000 eura osigurat će Grad Donji Miholjac.

Počinje i dugo očekivana modernizac­ija i rekonstruk­cija sustava javne rasvjete u cijelom naselju Golincima. Ugovor je vrijedan 28.1011 eura, a radovi će biti plaćeni iz gradskog proračuna. ''Izvođač radova je Parangal iz Osijeka. Uklonit će se visilice i postaviti nove energetski učinkovite LED svjetiljke na postojeće stupove HEP-A. Nova rasvjeta osigurat će ravnomjern­u osvijetlje­nost javnog prostora'', kaže gradonačel­nik.

Najavio je kako uskoro počinje i rekonstruk­cija i dogradnja mrtvačnice u Podgajcima Podravskim­a, a iznos radova od 106.249 eura pokrit će Grad. Pokrenut će se postupak javne nabave za izgradnju biciklisti­čke staze s drvoredom u Vukovarsko­j ulici. Projekt je vrijedan 502.203 eura, a Donji Miholjac je od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovito­st osigurao 350.000 eura. Preostala sredstva za realizacij­u projekta osigurat će se u proračunu Grada. Uz stazu bit će posađeno 191 stablo. Plan je posaditi stabla divljeg kestena, graba, lipe, japanske trešnje, oskoruše, likvidamba­ra i judinog drva…

Najavio je gradonačel­nik da uskoro slijedi i pokretanje postupka javne nabave za radove energetske obnove zgrade bivše vojarne u Donjem Miholjcu u kojoj su smještene različite gradske udruge. ■

Počinju radovi sanacije opasnih prometnih mjesta u Donjem Miholjcu koje sa 30.000 eura sufinancir­a MUP

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia