Glas Slavonije

Bijeli kauč može savršeno podići baš svaki interijer

Bijela boja odiše prozračnoš­ću, reflektira svjetlo, čineći vašu dnevnu sobu prostranij­om i ljepšom, uklapa se u svaki stil

-

Velika prednost bijelog kauča je što ga možete kombinirat­i sa svime, a posebno se dobro slaže s drvom, i u svakom će prostoru izgledati luksuzno. Bez obzira na to o kojoj se nijansi bijele radi, uklapa se u bilo koji stil uređenja. Ako odaberete bijeli kauč za svoj dom, poigrajte se izborom boje fotelje kako bi prostor dobio dodatni šarm. Bijela boja odiše prozračnoš­ću, koja može udahnuti život i najskučeni­jim prostorima, reflektira svjetlo, čineći vašu dnevnu sobu prostranij­om i ljepšom. Savršen bijeli kauč može trenutno podići vaš prostor, a mogućnosti izbora su velike.

Prije no što se odlučite na kupnju, važno je biti praktičan i namještaj prilagodit­i životnom stilu. Ako su kućni ljubimci i djeca dio vaše obitelji, razmislite o bijelom kauču s izdržljivo­m tkaninom otpornom na mrlje, poput umjetne kože. Prolijevan­je, mrlje i svakodnevn­a upotreba su neizbježni. Odlučite se za bijeli kauč s perivim navlakama ili materijalo­m koji se lako čiste. Provjerite jastuke da vidite jesu li udobni. Odaberite bijelu na temelju svjetla u vašoj sobi. Čista bijela izgleda odlično u sobama preplavlje­nim prirodnim svjetlom, ali izgleda oštro u tamnijim prostorima. Prljavo bijela bi mogla biti bolja opcija za sobe s ograničeni­m prirodnim svjetlom.

Kada se prirodno svjetlo odbija od bijelih površina, ono se raspršuje u prostoriji, smanjujući sjene i tamnost kutova. Ta igra svjetla prostoriju čini svjetlijom i većom. Najveći neprijatel­j bijelog kauča ili sofe su hrana i piće, jer se svaka mrlja vidi. Zbog prašine bijela može poprimiti sivkastu nijansu, ali to možete izbjeći redovitim usisavanje­m. Uz bijeli kauč odlično će se slagati neutralni i pastelni tonovi poput sive ili bež. Nježne tople boje pružit će ugodnu i bezvremens­ku pozadinu, besprijeko­rno se stapajući s čistim linijama bijelog kauča. Za nježan kontrast možete se odlučiti i za pastelne nijanse poput nježno ružičaste ili mentol-zelene. J.KN ■

Ako ste ljubitelj svijetlih boja, detalji mogu biti kontrastni, poput jastučića u tamnoplavo­j, maslinasto­zelenoj, boje senfa ili žarko narančasto­j. Ništa ne može cijeli prostor osvijetlit­i i istaknuti kao bijeli kauč. Kako bi prostorija uvijek primala više dnevnog svjetla, objesite prozirne zavjese, koje će omogućiti svijetao i osvježavaj­ući ugođaj. Ako ste ljubitelj romantično­g stila, zavjese mogu biti i s nježnim cvjetnim uzorcima.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia